Usavršavanje sistema izvršitelja u Srbiji

Bez autora
Feb 28 2013

Ministar pravde i državne uprave u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković razgovarao je danas sa predsednikom Komore izvršitelja Mihailom Dragovićem o daljem napretku ove profesije, koja treba da unapredi efikasnost pravosudnog sistema u Srbiji. Selaković je tom prilikom pozdravio sve napore koje Komora izvršitelja preduzima na daljem usavršavanju i afirmaciji sistema izvršitelja u Srbiji.U narednom periodu će kroz jačanje ovog sistema, ali i uvođenjem notarijata u srpsko pravosuđe naredne godine, sudije biti u dovoljnoj meri rasterećene i usmerene na svoj osnovni zadatak, a to je suđenje.

Usavršavanje sistema izvršitelja u SrbijiMinistar pravde i državne uprave u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković razgovarao je danas sa predsednikom Komore izvršitelja Mihailom Dragovićem o daljem napretku ove profesije, koja treba da unapredi efikasnost pravosudnog sistema u Srbiji.

Selaković je tom prilikom pozdravio sve napore koje Komora izvršitelja preduzima na daljem usavršavanju i afirmaciji sistema izvršitelja u Srbiji.

Ministar je rekao da će u narednom periodu kroz jačanje ovog sistema, ali i uvođenjem notarijata u srpsko pravosuđe naredne godine, sudije biti u dovoljnoj meri rasterećene i usmerene na svoj osnovni zadatak, a to je suđenje.

Predstavnici Komore izvršitelja zatražili su od Ministarstva pravde i državne uprave i pomoć koja im je potrebna u potencijalno rizičnim situacijama.

Selaković ih je obavestio o tome da će u toku godine resorno ministarstvo raditi na izradi predloga zakona o pravosudnoj policiji, kojim će biti regulisano i pitanje neophodne asistencije i zaštite izvršitelja u rizičnim okolnostima.

Posebna pažnja, kako je naglasio, mora se posvetiti potencijalnom riziku od stvaranja kartela izvršitelja, pri čemu se ne sme dozvoliti da građani doživljavaju izvršitelje kao naplatioce dugova.

On je ponovio da je osnovni cilj institucije izvršitelja pružanje direktnog doprinosa efikasnosti u sprovođenju pravde.

Predstavnici Komore izvršitelja iskazali su zahvalnost Ministarstvu pravde i državne uprave na pomoći koju im je pružilo u prethodnom periodu.

Oni su podsetili na to da je Komora izvršitelja Srbije postala članica Međunarodne unije izvršitelja u novembru 2012. godine, kao i da je uspostavljena dobra saradnja sa kolegama iz regiona. Takođe, kako su istakli, razmena iskustva sa drugim državama im omogućava dalje usavršavanje, navodi se u saopštenju Ministarstva pravde i državne uprave.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik