Usvojene izmene i dopune Zakona o putnim ispravama

Bez autora
May 26 2014

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o putnim ispravama, kojim se ovaj zakon usklađuje sa propisima Evropske unije.Ovaj predlog zakona predviđa ukidanje takozvane izlazne vize, pri čemu prestaju da postoje i brodarska i pomorska isprava, u koju je uneta viza, kao putne isprave, a dosadašnji imaoci ove isprave putovaće uz običan pasoš.

Usvojene izmene i dopune Zakona o putnim ispravamaVlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o putnim ispravama, kojim se ovaj zakon usklađuje sa propisima Evropske unije.

Ovaj predlog zakona predviđa ukidanje takozvane izlazne vize, pri čemu prestaju da postoje i brodarska i pomorska isprava, u koju je uneta viza, kao putne isprave, a dosadašnji imaoci ove isprave putovaće uz običan pasoš.

Sa propisima EU usklađen je i deo predloga zakona koji propisuje da se deci mlađoj od 12 godina ne uzimaju otisci prstiju, niti potpis, prilikom podnošenja zahteva za izdavanje pasoša.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik