Usvojene izmene Zakona o duvanu

Bez autora
May 25 2011

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su danas izmene Zakona o duvanu, kojima se dinarski iznosi naknada za upis u registre koje vodi Uprava za duvan usklađuju sa novom metodologijom obračuna koju od početka godine primenjuje Republički zavod za statistiku.Naknade za upis u registre usklađivaće se ubuduće polugodišnje sa indeksom potrošačkih cena, umesto sa stopom rasta cena na malo. Reč je o naknadama za upis u registre proizvođača, trgovaca na veliko i uvoznika duvanskih proizvoda.

Usvojene izmene Zakona o duvanuPoslanici Skupštine Srbije usvojili su danas izmene Zakona o duvanu, kojima se dinarski iznosi naknada za upis u registre koje vodi Uprava za duvan usklađuju sa novom metodologijom obračuna koju od početka godine primenjuje Republički zavod za statistiku.

Naknade za upis u registre usklađivaće se ubuduće polugodišnje sa indeksom potrošačkih cena, umesto sa stopom rasta cena na malo.

Reč je o naknadama za upis u registre proizvođača, trgovaca na veliko i uvoznika duvanskih proizvoda.

Nova pravila važe i za posebnu naknadu koju su proizvođači, odnosno uvoznici cigareta dužni da uplaćuju u Budžetski fond po svakoj paklici cigareta za koju podnose zahtev za izdavanje kontrolnih akciznih markica.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik