VII Takmičenje za izbor najbolje tehnološke inovacije

Bez autora
Jun 15 2011

Na sedmo Takmičenje za izbor najbolje tehnološke inovacije u Srbiji do 18. jula 2011. godine mogu da se prijave pojedinci i timovi u kategoriji realizovanih inovacija ili inovativnih ideja.Cilj ovog takmičenja je promovisanje inovacionog kapaciteta, na kome mogu učestvovati svi stanovnici Srbije, nezavisno od starosne, polne ili obrazovne strukture, a ovo je četvrta godina kako na njemu mogu učestvovati i inovatori iz Republike Srpske, koji su uključeni u sistem realizacije takmičenja.

VII Takmičenje za izbor najbolje tehnološke inovacijeNa sedmo Takmičenje za izbor najbolje tehnološke inovacije u Srbiji do 18. jula 2011. godine mogu da se prijave pojedinci i timovi u kategoriji realizovanih inovacija ili inovativnih ideja.

Cilj ovog takmičenja je promovisanje inovacionog kapaciteta, na kome mogu učestvovati svi stanovnici Srbije, nezavisno od starosne, polne ili obrazovne strukture, a ovo je četvrta godina kako na njemu mogu učestvovati i inovatori iz Republike Srpske, koji su uključeni u sistem realizacije takmičenja.

Takmičenje će se odvijati u dve kategorije i to: Realizovane inovacije i Inovativne ideje.

Uslov za potencijalne takmičare je da imaju inovaciju koja je završena ili bar inovativnu ideju, da okupe tim od najmanje tri člana i da imaju jasnu viziju i kapacitet da svoju inovaciju u budućnosti realizuju kroz delatnost nekog postojećeg ili budućeg malog preduzeća. Nakon toga potrebno je da na sajtu www.inovacija.org popune spremljene formulare, kako bi bili registrovani kao takmičarski tim. Od momenta prijave na takmičenje dobija se šifra i svi oni koji dobijaju predloženu inovaciju na uvid ili ocenu su se prethodno potpisanim ugovorom obavezali na čuvanje tajnosti.

Po prispeću prijava, vrši se njihovo recenziranje od strane recenzenata, stručnih i poslovnih ljudi, kako onih koji žive u Srbiji, tako i onih koji potiču sa ovih prostora, a žive u zemljama širom sveta. Sva komunikacija sa njima je zaštićena i obavlja se putem Interneta. Početni nagradni fond za ovu godinu iznosi šest miliona dinara.
 
Finale takmičenja sa šest najbolje plasiranih timova po oceni recenzenata, biće održano u drugoj polovini decembra u direktnom prenosu iz studija RTS, u kome žiri sastavljen od stručnih lica iz različitih sfera života, donosi odluku o rangu učesnika i raspodeli nagrada.
 
Organizator VII Takmičenja za izbor najbolje tehnološke inovacije u Srbiji je ministarstvo prosvete i nauke uz podršku Privredne komore Srbije (PKS), tehničku realizaciju Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, medijsku podršku RTS-a i saradnju Zavoda za zaštitu intelektualne svojine Republike Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik