Više od 80 inovativnih predloga u borbi protiv koronavirusa

Bez autora
Apr 08 2020

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović izjavio je da je, za samo nekoliko dana od kada je objavljen početak inicijative ”Budi I Ti heroj”, pristiglo više od 80 inovativnih predloga IT kompanija, organizacija i preduzetnika koji žele da pomognu državi u borbi protiv koronavirusa.

Popović je istakao da se među predlozima nalaze softveri za podizanje efikasnosti državne uprave u vremenu krize, kao što je automatizovano izdavanje dozvola za kretanje, komunikacija sa građanima u izolaciji, platforme za elektronsku trgovinu, ali i predlozi za proizvodnju inovativnih maski, vizira, tunela za dezinfekciju.

Ministar je izrazio zahvalnost IT zajednici na pristiglim predlozima, istakavši da će njihova rešenja ocenjivati radna grupa sastavljena od predstavnika vodećih srpskih IT kompanija, organizacija, akademije i stručnjaka.

Najbolja rešenja ćemo pokušati da u što kraćem roku implemetiramo u okviru državnih organa zajedno sa kabinetom premijerke Ane Brnabić i Kancelarijom za IT i eUpravu, poručio je ministar.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik