Vlada Japana donirala dva vozila komunalnim preduzećima u Srbiji

Bez autora
Mar 06 2011

Ambasador Japana u Srbiji Tošio Cunozaki potpisao je u petak sa direktorima JKP “Napredak” iz Sokobanje i JKP “Vodovod” iz Vlasotinca, Sašom Drljačom i Nebojšom Stojanovićem, ugovore o donaciji, čija vrednost približno iznosi 125.000 evra.Ova donacija je deo projekta podrške unapređenju životne sredine, čiji je cilj da doprinese ekonomskom i socijalnom razvoju zemlje. Preduzeće “Napredak” dobilo je kamion za skupljanje smeća čija je vrednost 58.000 evra, dok je JKP “Vodovodu” dodeljeno vozilo za održavanje kanalizacione mreže, koje košta više od 66.000 evra.

Vlada Japana donirala dva vozila komunalnim preduzećima u SrbijiAmbasador Japana u Srbiji Tošio Cunozaki potpisao je u petak sa direktorima JKP “Napredak” iz Sokobanje i JKP “Vodovod” iz Vlasotinca, Sašom Drljačom i Nebojšom Stojanovićem, ugovore o donaciji, čija vrednost približno iznosi 125.000 evra.

Ova donacija je deo projekta podrške unapređenju životne sredine, čiji je cilj da doprinese ekonomskom i socijalnom razvoju zemlje.

Preduzeće “Napredak” dobilo je kamion za skupljanje smeća čija je vrednost 58.000 evra, dok je JKP “Vodovodu” dodeljeno vozilo za održavanje kanalizacione mreže, koje košta više od 66.000 evra.

Sredstva su prikupljena od poreskih obveznika Japana.

Vlada Japana u poslednjih deset godina donirala je sredstva za razne projekte i na taj način izašla u susret potrebama građana. Ukupan iznos japanske pomoći Srbiji veći je od 200 miliona evra i do sada je realizovano 129 projekata kroz programe donacija za osnovne potrebe stanovništva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik