Za bezbedan i srećan put

Bez autora
Jul 20 2011

Agencija za bezbednost saobraćaja i Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije počinju preventivno-promotivnu akciju "Za bezbedan i srećan put", s ciljem da utiču na svest vozača da ne čine saobraćajne prekršaje, da povećaju opreznost i prave pauze putujući na odmor.Flajeri s porukama "Kuda žuriš", "Bezbednost na putu nije slučajnost", "Budi oprezan - poštuj pravila" i "Budi svestan svoje odgovornosti za bezbednost saobraćaja za dobro svih nas", deliće se vozačima do kraja avgusta na najfrekventnijim putnim pravcima.

Za bezbedan i srećan putSa ciljem da povećaju bezbednost u saobraćaju, Agencija za bezbednost saobraćaja i Uprava saobraćajne policije MUP-a Srbije počinju sa preventivnom akcijom "Za bezbedan i srećan put".

Agencija za bezbednost saobraćaja i Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije počinju preventivno-promotivnu akciju "Za bezbedan i srećan put", s ciljem da utiču na svest vozača da ne čine saobraćajne prekršaje, da povećaju opreznost i prave pauze putujući na odmor.

Flajeri s porukama "Kuda žuriš", "Bezbednost na putu nije slučajnost", "Budi oprezan - poštuj pravila" i "Budi svestan svoje odgovornosti za bezbednost saobraćaja za dobro svih nas", deliće se vozačima do kraja avgusta na najfrekventnijim putnim pravcima.

Prema podacima Agencije, jul i avgust su meseci sa najizraženijim stradanjem na putevima u Srbiji, a u periodu od 2000. do 2010. godine tokom tog perioda poginulo 2.079, a povređeno više od 43.000 osoba.

Povećan intenzitet saobraćaja, česte greške vozača zbog smanjene pažnje usled visokih temperatura i umora, nepropisna i neprilagođena brzina, nepropisno preticanje i nepoštovanje pravila saobraćaja su faktori koji utiču na povećano stradanje na putevima u ovom periodu godine.

Direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Stojadin Jovanović i načelnik Uprave saobraćajne policije MUP-a Dragiša Simić pokrenuće akciju na naplatnoj rampi "Šimanovci" u 11 časova.

Akcija će biti realizovana tokom jula i avgusta u periodu od 11 do 18 sati na najfrekventnijim putnim pravcima u Srbiji i intenzivirana u vreme održavanja "Sabora trubača" u Guči.

S obzirom na pojačan međunarodni, tranzitni saobraćaj, jedan od flajera prilagođen je stranim vozačima i urađen je na engleskom jeziku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik