Za organsku proizvodnju 10 miliona

Bez autora
Mar 31 2011

U unapređenje organske proizvodnje, Novi Sad će kao prvi grad u Srbiji koji je doneo Akcioni plan i budžet za te svrhe, uložiti 10 miliona dinara.Već je počela realizacija projekta kojim će oko 30 poljoprivrednika prvo biti stručno osposobljeni za gajenje organske hrane, a Grad će pokrivati i troškove sertifikacije proizvoda i njihovog promovisanja na tržištu.

Za organsku proizvodnju 10 miliona"U unapređenje organske proizvodnje, Novi Sad će kao prvi grad u Srbiji koji je doneo Akcioni plan i budžet za te svrhe, uložiti 10 miliona dinara", rekao je u Gradskoj kući zamenik gradonačelnika Novog Sada Zoran Mandić.

Prema njegovim rečima već je počela realizacija projekta kojim će oko 30 poljoprivrednika prvo biti stručno osposobljeni za gajenje organske hrane, a Grad će pokrivati i troškove sertifikacije proizvoda i njihovog promovisanja na tržištu.

Kako je istaknuto na skupu, trenutno Novi Sad ima samo jednog sertifikovanog proizvođača organske hrane, koji obrađuje svega 20 hektara, što nije, čak, ni jedan odsto od ukupne obradive površine na teritoriji Grada.

Do kraja sledeće godine planirano je da organska proizvodnja zauzme površinu od 300 hektara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik