Za puteve samo 300 mil. €

Bez autora
Apr 28 2011

U Srbiji se godišnje troši 300 miliona evra za održavanje puteva. Za održavanje puteva, kako bi oni bili na evropskom nivou, neophodno je godišnje utrošiti oko milijardu evra. Izgradnja novih saobraćajnica poput koridora 10 i 11 odvija se realnom dinamikom i da "ti radovi idu svojim tokom".Izvršni sekretar Ekonomska komisija UN za Evropu "UNECE" Jan Kubiš preporučio je srpskoj vladi da i na izgradnji strateški važnih korodora sarađuje sa evropskim partnerima, ali i bankama.

Za puteve samo 300 mil. €Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić kaže da se u Srbiji godišnje trošsi 300 miliona evra za održavanje puteva.

Mrkonjić je naglasio da je za održavanje puteva, kako bi oni bili na evropskom nivou, neophodno godišnje utrošiti oko milijardu evra.

On je rekao i da se izgradnja novih saobraćajnica poput koridora 10 i 11 odvija realnom dinamikom i da "ti radovi idu svojim tokom".

Izvršni sekretar Ekonomska komisija UN za Evropu "UNECE" Jan Kubiš preporučio je srpskoj vladi da i na izgradnji strateški važnih korodora sarađuje sa evropskim partnerima, ali i bankama.

Kubiš je istakao da su koridori koje Srbija gradi evropski i da sve evropske zemlje imaju interes da "budu sa vama i da rade sa vama".

On smatra da su evropski partneri zainteresovani za Srbiju kao i za zajedničko finansiranje projekata ukazavši da izgradnja novih i održavek a anje postojećih saobraćajnica predstavlja veliki izazov.

Mrkonjić i Kubiš su prisustvovali otvaranju međunarodne konferencije posvećene Dekadi bezbednosti na putevima u regionu koji pokriva "UNECE".

Skup je otvorio zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dacćić, a u radu konferencije, uz ministra prosvete i nauke Žarka Obradovića učestvovali su i predstavnici Jermenije, Azerbejdžana, Belgije, BiH, Hrvatske, Gruzije, Italije, Švedske i Turske.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik