Žabalj daje kredite poljoprivrednicima

Bez autora
Mar 13 2014

Opština Žabalj je u saradnji sa Pokrajinskim Garancijskim fondom nastavila da pomaže individualne poljoprivredne proizvođače podsticajnim sredstvima kroz kreditne linije vrednosti do 6.000 evra. Sami poljoprivrednici odlučuju o tome gde će usmeriti ovaj novac, a to je uglavnom za poljoprivrednu tehniku i mehanizaciju.Predsednik opštine Žabalj, Čedomir Božić je uručio potpisane Ugovore korisnicima, uz napomenu da će se slična saradnja nastaviti i u narednom periodu.

Žabalj daje kredite poljoprivrednicimaOpština Žabalj je u saradnji sa Pokrajinskim Garancijskim fondom nastavila da pomaže individualne poljoprivredne proizvođače podsticajnim sredstvima kroz kreditne linije vrednosti do 6.000 evra.

Sami poljoprivrednici odlučuju o tome gde će usmeriti ovaj novac, a to je uglavnom za poljoprivrednu tehniku i mehanizaciju.

Predsednik opštine Žabalj, Čedomir Božić je uručio potpisane Ugovore korisnicima, uz napomenu da će se slična saradnja nastaviti i u narednom periodu. Direktor ovog Fonda, Goran Vasić je istakao da je opština Žabalj primer kako se može bar delimično, ali značajno pomoći lokalni agrar. Žabalj je među prvima sproveo tu praksu, a tim putem su zatim krenule i druge opštine u Vojvodini.

Očekuje se dalja ekspanzija ovog trenda, tako da će u 2014. godini biti bar još petnaest opština koje će moći da pomognu svojim poljoprivrednicima. Ono na čemu će se raditi je plan pokrivanja aktivnosti u stočarstvu, usmeravanjem sredstava za kupovinu rasnog stočnog fonda.

Još nešto će obradovati vojvođanske paore, jer će se predvideti sredstva za kreditiranje montažnih silosa, što će biti značajno za kvalitetno skladištenje letine i naplativost iste u ono vreme kada će cena odgovarati proizvođaču. Takođe, radiće se na stimulisanju poljoprivrednika u nameri da ukrupnjavaju poseda, što će uticati na racionalniju proizvodnju.

Goran Vasić je istakao Žabaljsku opštinu kao primer u nameri da se poljoprivrednim proizvođačima da značaj koji i zaslužuju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik