Zakon o robnim berzama - novina u domaćem pravnom sistemu

Bez autora
Nov 19 2013

Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija održalo je danas centralni okrugli sto u okviru Javne rasprave o Nacrtu zakona o robnim berzama. Na centralnom događaju Javne rasprave, koja traje od 28. oktobra do 28. novembra 2013. godine, učestvovali su predstavnici Privredne komore Srbije, Unije poslodavaca, produktne berze Novi Sad, brokerskih kuća i investicionih fondova, koji nisu imali konkretnih primedbi na predstavljeni Nacrt zakona o robnim berzama.Inače Zakon o robnim berzama predstavlja novinu u domaćem pravnom sistemu kojom se uređuje oblast robno-berzanskog poslovanja u Srbiji. Cilj zakona o robnim berzama između ostalog je i da unapredi trgovinu poljoprivrednim proizvodima.

Zakon o robnim berzama - novina u domaćem pravnom sistemuMinistarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija održalo je danas centralni okrugli sto u okviru Javne rasprave o Nacrtu zakona o robnim berzama.

Na centralnom događaju Javne rasprave, koja traje od 28. oktobra do 28. novembra 2013. godine, učestvovali su predstavnici Privredne komore Srbije, Unije poslodavaca, produktne berze Novi Sad, brokerskih kuća i investicionih fondova, koji nisu imali konkretnih primedbi na predstavljeni Nacrt zakona o robnim berzama.

Inače Zakon o robnim berzama predstavlja novinu u domaćem pravnom sistemu kojom se uređuje oblast robno-berzanskog poslovanja u Srbiji.

Cilj zakona o robnim berzama između ostalog je i da unapredi trgovinu poljoprivrednim proizvodima, jer će njime biti unapređen sistem garancija u trgovanju, značajno smanjeni troškovi zaključenja ugovora i rizici poslovanja, smanjen prvenstveno rizik neizvršenja obaveza prilikom isporuke robe odgovarajućeg kvaliteta u odgovarajućoj količini i rizik promene cene tržišnog materijala.

Primedbe, predlozi i sugestije i dalje se mogu dostavljati elektronskim putem na e-mail adresu: dusica.djordjevic@mtt.gov.rs ili poštom na adresu Nemanjina 22-26, oba sa naznakom "Javna rasprava – Nacrt zakona o robnim berzama".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik