Zaštita životne sredine jedan od prioriteta Srbije

Bez autora
Mar 13 2013

Ministar energetike, razvoja i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da je zaštita životne sredine jedan od prioriteta Srbije. Mihajlović je istakla da sve institucije i pojedinci treba da zajednički rade na unapređenju životne sredine.Radi se na izmenama Zakona o zaštiti životne sredine, pri čemu će resorno ministarstvo u narednim mesecima završiti kompletan zakonski okvir za tu oblast.

Zaštita životne sredine jedan od prioriteta SrbijeMinistar energetike, razvoja i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da je zaštita životne sredine jedan od prioriteta Srbije.

Mihajlović je na otvaranju Međunarodnog sajma ekologije i zaštite životne sredine “III ECO EXPO” u Belekspo centru istakla da sve institucije i pojedinci treba da zajednički rade na unapređenju životne sredine.

Prema njenim rečima, radi se na izmenama Zakona o zaštiti životne sredine, pri čemu će resorno ministarstvo u narednim mesecima završiti kompletan zakonski okvir za tu oblast.

Ona je izrazila očekivanje da će tokom dvodnevne sajamske manifestacije biti sklopljeno više ugovora za realizaciju poslova iz oblasti zaštite životne sredine i energetske efikasnosti.

Mihajlović je uručena nagrada “ambasadora životne sredine” zbog energičnosti, odlučnosti i vizije u očuvanju životne sredine u Srbiji, dok je ona dodelila nagrade za najuspešnije projekte i inovacije u oblasti životne sredine i energetike.

Na sajmu učestvuju izlagači iz više od deset zemalja, između ostalih iz Bosne i Hercegovine, Turske, Kipra i Južnoafričke Republike.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik