Železnički saobraćaj između Beograda i Pančeva od 4. januara

Bez autora
Dec 29 2022

U prisustvu ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića i direktora Infrastrukture železnice Srbije Milana Novovića danas je potpisan Ugovor o obavljanju prevoza putnika železnicom na relaciji Beograd–Pančevo.

Prema ugovoru, koji su u Vladi Srbije potpisali vršilac dužnosti direktora „Srbija voza” Ivan Bulajić i gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović, vozovi na ovoj relaciji kreću 4. januara i saobraćaće samo radnim danima.

Vesić je ocenio da je ovo važno za građane i Pančeva i Beograda, budući da je Pančevo dobilo nekoliko velikih stranih investicija i da sve više građana Beograda radi u tom gradu, a da, sa druge strane, jedan broj onih koji studiraju ili rade u Beogradu sada živi u Pančevu zbog porasta cena nekretnina.

Stoga je, kako je dodao, bilo neophodno uspostaviti i železničku vezu između Beograda i Pančeva, ali da će trajno rešenje biti gradnja beogradske gradske železnice kojom treba da bude obuhvaćeno i Pančevo.

Prema njegovim rečima, na taj način Pančevo će biti u jedinstvenom sistemu sa Beogradom, a dok se to ne dogodi, uvedeno je šest polazaka dnevno – tri ujutru i tri popodne, u špicevima iz Beograda do Pančeva i obrnuto.

Vesić je objasnio da su vozovi različiti i da imaju između 450 i 600 mesta, što je, kako je ocenio, više nego dovoljno.

Stevanović je ocenio da je ovo istorijski trenutak jer su stanovnici Pančeva čekali više od 12 godina da se ponovo uspostavi direktna železnička linija sa Beogradom.

Danas, zahvaljujući velikom timu ljudi, pre svega ministru Vesiću, ali i ljudima iz „Srbija voza” i Infrastrukture železnice Srbije, imamo ponovo uspostavljenu direktnu železničku liniju, rekao je Stevanović.

Bulajić je istakao da se „Srbija voz” ovim ugovorom još jednom pozicionira kao kompanija koja je tržišno orijentisana i spremna da se pojavi tamo gde su potrebe putnika, izrazivši uverenje da će ovo biti jedna od najbolje popunjenih linija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik