Vlada Švajcarske raspisala poziv za 20 opština u Srbiji

Bez autora
Jan 17 2022

Vlada Švajcarske, kroz program „Odgovorne lokalne finansije i uključivanje građana“ poziva sve opštine u Srbiji da podnesu prijavu za paket podrške kreiran za jedinice lokalne samouprava, za unapređenje u oblasti uključivanja građana u procesu donošenja odluka na lokalnom nivou.

Program se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu i Stalnom konferencijom gradova i opština.

- Cilj poziva je jačanje odnosa poverenja i odgovornosti između lokalnih samouprava i građana kroz uključivanje građana u procese odlučivanja na lokalnom nivou, rekao je Aleksander Grunauer, direktor švajcarskog programa Odgovorne lokalne finansije i uključivanje građana.

Pravo na učešće u pozivu za podnošenje prijava imaju sve zainteresovane lokalne samouprave u Republici Srbiji, osim gradova Beograd, Novi Sad, Niš i Kragujevac. Rok za dostavljanje prijava je sredina februara, i nakon toga biće izabrano 20 lokalnih samouprava.

Vlada Švajcarske opredelila je i fond od 700.000 franaka koji će se u izabranim opštinama finansirati projekti za koje se budu dogovorili sa građanima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik