Direktor daje radnicima 1,6 miliona dolara koje je zaradio na berzi

Bez autora
May 05 2020

Larry Connor, direktor jedne američke kompanije, na burzi je u samo osam dana zaradio 1,6 miliona dolara i odlučio ih je dati svojim zaposlenicima, piše CNN.

"Ovo su teška vremena, ali način na koji su naši ljudi reagirali bio je herojski. Počeo sam razmišljati o osnovnim vrijednostima naše kompanije: Napravi pravu stvar i pobrini se za ljude. Svih 1,6 miliona dolara ću podijeliti među vama. Ne smatram to poklonom, vi ste to zaradili", rekao je Connor.

Kompanija koja se bavi nekretninama, bazirana u Ohiu, ima oko 400 zaposlenika, a većina njih je nastavila raditi tijekom pandemije.

Novac će zaposlenicima podijeliti u obliku bonusa u iznosima od 2.000 do 9.000 dolara, ovisno o njihovoj poziciji u kompaniji, objasnila je glasnogovornica Amanda Brown koja je dodala da bonuse neće dobiti zaposlenici čija je plaća veća od 150 tisuća dolara godišnje. Prosječna plaća zaposlenika koji će dobiti bonus, navodi, je oko 42 tisuće dolara godišnje, prenosi Index.hr.

"Obitelj je na prvom mjestu, to je ono što me drži na ovom poslu. Uvijek sam osjećao da ne brinu samo za mene, već i za dobrobit moje obitelji. Uvijek su tu da pomognu", ispričao je zaposlenik Memo Alba koji u kompaniji radi već 13 godina.

Rekao je da će bonus od 6.000 dolara potrošiti na preuređenje kuće, večeru sa suprugom te da će u budućnosti otputovati u Floridu s obitelji.

Osim ovog bonusa, kompanija se obvezala da će platiti sve neočekivane troškove za djecu zaposlenika te da će proširiti svoj program pozajmica za zaposlenike.

"Vjerujemo da se moramo unaprijed pobrinuti za probleme. U teškim vremenima, to znači da ne možemo samo pričati o problemu, moramo poduzeti akciju", rekao je Connor.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik