Kancelarka upravlja Nemačkom iz svoje kuće

Bez autora
Mar 23 2020

Nemačka kancelarka Angela Merkel, nakon što je saznala da je lekar sa kojim je bila u kontaktu inficiran korona virusom, vlada iz svoje kuće, a nadležni analiziraju i s kim je, posle kontakta sa medicinarom, bila još u kontaktu.

Merkelova je, u petak posle podne, primila preventivnu vakcinu protiv pneumokoka, a lekar koji joj ju je dao kasnije je pozitivno testiran na korona virus.

Nakon jučerašnje konferencije za štampu, na kojoj je najavila pooštravanje mera u borbi protiv širenja korona virusa, ona se uputila u kućnu izolaciju odakle vodi državne poslove.

Proverava se s kim je kancelarka od petka bila u direktnom kontaktu, i da li je pri tom mogla inficirati, ako je i sama zaražena, političare ili saradnike.

Šef kabineta Helge Braun rekao je da je Merkelova bila samo u kratkom kontaktu sa lekarom.

„Nadamo se da kancelarka nije inficirana”, naglasio je on dodajući da on lično nije bio u kontaktu sa kancelarkom tokom vikenda, prenosi Tanjug.

Inače Merkelova je još u petak uveče išla u kupovinu u jednom supermarketu u Berlinu, a u nedelju je imala video konferenciju sa predsednicima pokrajina, koji bi svi, da je sastanak bio održan uz njihovo lično prisustvo, morali biti izolovani.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik