"Težak" je 85 milijardi, a godinama je koristio telefon od 20 dolara

Bez autora
Mar 03 2020

Milijarder Voren Bafet do sada nije koristio ajfon, uprkos činjenici da njegova firma Berkšir Hetavej poseduje značajan udeo u Eplu.

Umesto toga, četvrti najbogatiji čovek na svetu godinama je koristio model koji se na internetu može kupiti po ceni već od 20 dolara, Samsungov preklopni SCH-U320, piše BiznisInfo.

Zbog telefona je često bio predmet šale a mediji prenose kako se jednom i sam našalio rekavši: "Pozajmio mi ga je Aleksandar Graham Bel a ja sam zaboravio da mu vratim", rekao je Bafet.

No bez obzira na šale, dugo je bio veran modelu predstavljenom u julu 2010. godine sa 2,2 inčnim ekranom u koloru.

Tek pre nekoliko dana zamenio ga je najnovijim modelom ajfona, no i taj telefon koristi uglavnom za telefonske pozive.

Kazao je kako je dobio nekoliko telefona a da mu je ajfon 11 dao upravo Tim Kuk, CEO Epla. Američki mediji navode kako je očito Kuk već neko vreme pokušavao Bafeta da prebaci na ajfon, jer je jednom rekao kako će i lično otputovati u Omahu ako milijarderu zatreba pomoć oko novog telefona.

Do zamene telefona došlo je, kako američki mediji navode, u veoma značajnom trenutku jer se ove godine na scenu vraća upravo preklopni model telefona a među najočekivanijima su Motorola Razr i Samsung Galaxy Z Flip.

Berkšir Hetavej poseduje otprilike 5,5 odsto Epla što je 31. decembra vredelo gotovo 72 milijarde dolara, a Forbs Bafetovo trenutno bogatstvo procenjuje na 85,8 milijardi dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik