FIPA i BH Airlines zajedno na promociji BiH

Bez autora
Nov 30 2010

Direktorica Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) Jelica Grujić i v.d. direktora Javnog preduzeća B&H Airlines d.o.o. Amir Jažić potpisali su Memorandum o saradnji u oblasti promocije i marketinga, u okviru kojeg će zajednički vršiti promociju BiH s ciljem poboljšanja imidža i njene promocije kao destinacije atraktivne za strana ulaganja. U okviru zajedničkih promotivnih aktivnosti JP B&H Airlines će putem INFlight magazina Javnog preduzeća distribuirati FIPA promotivne materijale o tome zašto investirati u BiH, te će se predstavljati sektori koji bi mogli privući značajne investicije, poput energetskog sektora, sektora turizma, te poljoprivrednog sektora i industrije auto-dijelova. Dvije strane su se usaglasile da se međusobno podržavaju u okviru svojih redovnih promotivnih i marketinških aktivnosti, ali i da poduzmu zajedničke promotivne aktivnosti kroz učešće na određenim inostranim sajmovim, prezentacijama i slično...

FIPA i BH Airlines zajedno na promociji BiHDirektorica Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) Jelica Grujić i v.d. direktora Javnog preduzeća B&H Airlines d.o.o. Amir Jažić potpisali su Memorandum o saradnji u oblasti promocije i marketinga, u okviru kojeg će zajednički vršiti promociju BiH s ciljem poboljšanja imidža i njene promocije kao destinacije atraktivne za strana ulaganja.
      
U okviru zajedničkih promotivnih aktivnosti JP B&H Airlines će putem INFlight magazina Javnog preduzeća distribuirati FIPA promotivne materijale o tome zašto investirati u BiH, te će se predstavljati sektori koji bi mogli privući značajne investicije, poput energetskog sektora, sektora turizma, te poljoprivrednog sektora i industrije auto-dijelova, navodi se u zajedničkom saopćenju FIPA-e i B&H Airlinesa.
      
Dvije strane su se usaglasile da se međusobno podržavaju u okviru svojih redovnih promotivnih i marketinških aktivnosti, ali i da poduzmu zajedničke promotivne aktivnosti kroz učešće na određenim inostranim sajmovim, prezentacijama i slično.
      
FIPA pozdravlja uspostavljanje aviolinije između Sarajeva i Amsterdama od 16. decembra 2010. i smatra da se, između ostalog, na ovaj način dodatno stvara mogućnost poboljšanja ekonomske saradnje između dvije države, kao i samih privrednika.
      
U ostvarenju poslovnih aktivnosti faktor vremena ima jako važnu ulogu, a otvaranjem ove linije i drugih linija u budućnosti predstavljaju značajan podsticaj i samim ulagačima, navodi se u zajedničkom saopćenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik