"Google" najbolji brend na svetu

Bez autora
Mar 23 2011

Trenutno najbolji brend na svetu je "Google", čija vrednost iznosi 44 milijarde dolara, a prvi put u istoriji, najpoznatije piće na svetu, "Coca-Cola", nije ni među prvih deset, pokazuju podaci kompanije "Brand Finance".Konsultantska kompanija "Brand Finance" svake godine objavljuje listu 500 najboljih brendova na svetu. Drugi najvredniji brend je "Microsoft", čija vrednost iznosi 42 milijarde dolara, dok se na trećem mestu nalazi lanac supermarketa "Walmart", sa vrednošću od 36,2 milijarde dolara.

Trenutno najbolji brend na svetu je "Google", čija vrednost iznosi 44 milijarde dolara, a prvi put u istoriji, najpoznatije piće na svetu, "Coca-Cola", nije ni među prvih deset, pokazuju podaci kompanije "Brand Finance".

Konsultantska kompanija "Brand Finance" svake godine objavljuje listu 500 najboljih brendova na svetu.

Kako je objavila ova konsultantska kompanija, drugi najvredniji brend je "Microsoft", čija vrednost iznosi 42 milijarde dolara, dok se na trećem mestu nalazi lanac supermarketa "Walmart", sa vrednošću od 36,2 milijarde dolara.

"Apple" se ove godine popeo za 12 mesta i tako se našao na 8. mestu. Vrednost ove kompanije iznosi 29,5 milijardi dolara.

Razlog što "Coca-Cola" nije među deset najboljih brendova je to što je kompanija pretrpela pad vrednosti od devet milijardi dolara tokom ove godine, a sa prošlogodišnjeg trećeg mesta "Coca-Cola" je pala na 16. mesto.

Najveći ovogodišnji gubitnik je britanska kompanija "British Petrol", koja je sa 51. mesta pala na 104. mesto.

Na listi dominiraju američke kompanije, a čak 13 od 20 najvrednijih su kompanije sa sedištem u SAD-u.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik