Instagram će činiti više od polovine prihoda od reklama za kompaniju Meta

Bez autora
Nov 23 2021

Do 2023. dionice Instagrama mogle bi porasti na 61 posto kako Facebook opada u popularnosti.

Očekuje se da će ove godine Instagram nadmašiti Facebook i činiti 52 posto od 50 milijardi dolara prihoda matične kompanije Metapo pitanju reklama, a taj pomak će nastaviti da raste u narednim godinama dok se gigant društvenih medija bori da zadrži i namami mlađe korisnike.

Podstaknut većim brojem e-trgovine i video oglasa, prihod od reklama na Instagramu dostići će više od 26 milijardi dolara u SAD-u, što predstavlja porast od 40 posto u odnosu na 2020. Do 2023. godine, neto prihod kompanije od reklama mogao bi se dodatno nagnuti prema Instagramu.

Instagram čini 61 posto prihoda od reklama za kompaniju Meta i Facebook zauzima samo 39 posto, prema procjenama eMarketera, prenosi The Wrap.

Facebook je kupio Instagram 2012. za milijardu dolara, a aplikacija je rasla bržom stopom od Facebooka. U SAD-u se očekuje da će Facebook imati stalan rast korisnika od oko jedan posto, dok se očekuje da će Instagram rasti oko četiri posto, navodi Insider Intelligence.

Baza korisnika Facebooka uglavnom stagnira na 2,9 miliona mjesečno aktivnih korisnika i 1,9 miliona aktivnih korisnika dnevno.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik