Lažna nagradna igra kompanije Bingo kruži društvenim mrežama

Bez autora
Jun 25 2018

Prijevare na društvenim mrežama, osobito na Facebooku, sve su učestalije, a prevaranti sve domišljatiji. U posljednjem slučaju prevaranti su se poslužili imenom bh. kompanije Bingo kako bi privukli potencijalne žrtve. Na službenoj stranici te kompanije na Facebooku oglašeno je upozorenje građanima kojim se kompanija ograđuje od lažne nagradne igre. Molimo naše sugrađane da obrate pozornost na razlike između lažnih i službenog profila kompanije Bingo d.o.o. Tuzla na Facebooku. U proteklom razdoblju na Facebooku se pojavilo nekoliko lažnih profila koji asociraju na Bingo fun page. Tvorci tih profila koriste naše fotografije koje su javno dostupne, međutim, razlika u odnosu na naš profil je očigledna jer u samom nazivu imaju više slova “o”.

Lažna nagradna igra kompanije Bingo kruži društvenim mrežamaPrijevare na društvenim mrežama, osobito na Facebooku, sve su učestalije, a prevaranti sve domišljatiji. U posljednjem slučaju prevaranti su se poslužili imenom bh. kompanije Bingo kako bi privukli potencijalne žrtve.

Na službenoj stranici te kompanije na Facebooku oglašeno je upozorenje građanima kojim se kompanija ograđuje od lažne nagradne igre.

- Molimo naše sugrađane da obrate pozornost na razlike između lažnih i službenog profila kompanije Bingo d.o.o. Tuzla na Facebooku - navodi se.

U proteklom razdoblju na Facebooku se pojavilo nekoliko lažnih profila koji asociraju na Bingo fun page.

- Tvorci tih profila koriste naše fotografije koje su javno dostupne, međutim, razlika u odnosu na naš profil je očigledna jer u samom nazivu imaju više slova “o” (Bingoo, Bingooo). Na tim profilima plasirana je i lažna nagradna igra u sklopu koje se za sudjelovanje traže osobi podaci te fotografije bankovnih kartica, osobne iskaznice i sl. - upozoravaju.

Također napominju da oni prilikom darivanja na FB-u ne trže podatke ni fotografije osobnih dokumenata.

- Preko naših kanala komunikacije smo u više navrata objavljivali ovo upozorenje. Ograđujemo se od bilo kakve odgovornosti vezane uz nagradne igre na spomenutim lažnim profilima - stoji u priopćenju Uprave Bingo d.o.o. Tuzla.

Slučaj s kompanijom Bingo prilika je da još jednom upozorimo građane da ne nasjedaju na lažne nagradne igre, ponude kredita, nerealno povoljne kupnje jer na taj način prevaranti dolaze do vaših osobnih podataka i kradu novac.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik