London zabranjuje oglašavanje nezdrave hrane u javnom prijevozu

Bez autora
Nov 26 2018

Gradske vlasti Londona su najavila zabranu oglašavanja nezdrave hrane u javnom prijevozu, napominjući da time žele pomoći u borbi protiv pretilosti kod djece.Ovom zabranom koja stupa na snagu u februaru iduće godine proizvođačima hrane i pića bit će dopušteno samo oglašavanje zdravijih proizvoda, objavili su londonska kompanija za javni prijevoz TfL i gradonačelnik Londona Sadiq Khan. S obzirom na 30 miliona putovanja dnevno u TfL-u, njegov oglašivački prostor nudi veliku priliku za promovisanje kvalitetne hrane i zdravog načina života među djecom i članovima njihove porodice, objavili su u zajedničkom saopćenju.

London zabranjuje oglašavanje nezdrave hrane u javnom prijevozuGradske vlasti Londona su najavila zabranu oglašavanja nezdrave hrane u javnom prijevozu, napominjući da time žele pomoći u borbi protiv pretilosti kod djece.

Ovom zabranom koja stupa na snagu u februaru iduće godine proizvođačima hrane i pića bit će dopušteno samo oglašavanje zdravijih proizvoda, objavili su londonska kompanija za javni prijevoz TfL i gradonačelnik Londona Sadiq Khan.

“S obzirom na 30 miliona putovanja dnevno u TfL-u, njegov oglašivački prostor nudi veliku priliku za promovisanje kvalitetne hrane i zdravog načina života među djecom i članovima njihove porodice”, objavili su u zajedničkom saopćenju.

“Zabrana oglašavanja nezdrave hrane u javnom prijevozu dio je paketa mjera koje uvodim”, napisao je gradonačelnik Khan na Twitteru.

Istraživanje javnog mijenja je pokazalo da 82 posto građana Londona podržava zabranu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik