Magazin „Elle“ zabranio reklamiranje krzna na svojim stranicama

Bez autora
Dec 05 2021

Modni magazin „Elle“ zabranio je reklamiranje krzna na stranicama svog časopisa sa ciljem da podrži kampanju zaštite o životinjama. Časopis je osnovan 1945. godine, izlazi širom sveta. Trinaest izdanja je već primenilo povelju, dok će još 20 to uraditi od 1. januara 2022. godine.

Pozdravljajući „budućnost bez krzna", viša potpredsednica časopisa i međunarodna direktorka Valerija Besolo Lepis, istakla je da je to sjajna prilika da se poveća svest o znčaju životinja, a pojača potražnja za inovativnim i alternativnim materijalima, kao i da treba da se podstakne humanija modna industruja.

„Izgleda da je krzno zastarelo i više nije moderno, a posebno za generaciju Z, koja je zlatna meta modne i luksuzne industrije. Ova generacija želi da moda bude odgovorna, etička i inovativna, i to se dešava", istakla je Valerija Bosolo Lepis.

„Krzno koje smo reklamirali na našim naslovnim stranicama, kao i u digitalnim formatima, više nije u trendu u okviru luksuzne mode. Časopis „Ella", prvi je izbacio krzno iz svojih sadržaja", istakla je direktorka Valerija Besolo Lepis.

Od Meksika do Australije, preko Japana ili SAD, 45 izdanja lista koji ima 33 miliona čitalaca i 100 miliona pratilaca mesečno na svojih 55 digitalnih platformi, obavezalo se da će poštovati predlog.

„Nadam se da će i drugi modni časopisi krenuti primerom ovog modnog časopisa", istakao je modni menadžer američkog ogranka nevladine organizacije "Human Society International".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik