"Najbolje iz Srbije"

Bez autora
Mar 06 2013

Kompanije "Bambi-Banat" iz Beograda i "Iskon" suncokretovo ulje iz Šida dobile su nagradu "Najbolje iz Srbije" za 2012. godinu u kategoriji hrane. Za najbolji lični brend u funkciji promocije Srbije, nagrađen je teniser Novak Đoković. Godišnje nagrade za najbolje u 20 kategorija, dodelili su Privredna komora Srbije, Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija i dnevni ekonomski list Privredni pregled. U konkurenciji je ove godine učestvovalo više od sto kompanija. Za najbolji brend u kategoriji pića nagradu su dobili "Nektar" iz Bačke Palanke i "Jelen pivo" iz Apatina, a za najbolju marku u oblasti hemije, kozmetike i farmacije nagrađeni su "Dalia" iz Beograda i "Maksima" iz Lučana. U kategoriji odeće i obuće nagrađeni su beogradska "Mona" i "Ikstrim intimo" iz Arilja. Za najuspešnije uvođenje novog brenda nagrađena je kompanija "Nestle".

"Najbolje iz Srbije"Dodeljene nagrade "Najbolje iz Srbije" za najbolje kompanijske, robne i uslužne marke u 20 kategorija. Za najbolji lični brend u funkciji promocije Srbije, nagrađen je teniser Novak Đoković.

Kompanije "Bambi-Banat" iz Beograda i "Iskon" suncokretovo ulje iz Šida dobile su nagradu "Najbolje iz Srbije" za 2012. godinu u kategoriji hrane. Za najbolji lični brend u funkciji promocije Srbije, nagrađen je teniser Novak Đoković.

Godišnje nagrade za najbolje u 20 kategorija, dodelili su Privredna komora Srbije, Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija i dnevni ekonomski list Privredni pregled. U konkurenciji je ove godine učestvovalo više od sto kompanija.

Za najbolji brend u kategoriji pića nagradu su dobili "Nektar" iz Bačke Palanke i "Jelen pivo" iz Apatina, a za najbolju marku u oblasti hemije, kozmetike i farmacije nagrađeni su "Dalia" iz Beograda i "Maksima" iz Lučana.

U kategoriji odeće i obuće nagrađeni su beogradska "Mona" i "Ikstrim intimo" iz Arilja.

Za najuspešnije uvođenje novog brenda nagrađena je kompanija "Nestle".

Najbolji inostrani brend sa statusom domaćeg proizvoda je "Karlsberg", lokalni brend "Luna" iz Požarevca, a najbolja trgovinska robna marka je Premia "Deleze Srbija".

Na spisku dobitnika su i "NIS" iz Novog Sada, "Simpo" iz Vranja, "PTP Dis" iz Krnjeva, Slobodna zona Pirot, Saobraćajno preduzeće "Lasta", "Fijat automobili", "Nutriko" iz Vranja.

Predsednik PKS Milo Bugarin je, uručujući priznanja, rekao da je cilj akcije, koja traje od 2004. godine, da se podrže domaće robne marke, ali i strani privrednici koji proizvode u Srbiji.

Pomoćnica ministra za spoljnu i unutrašnju trgovinu Ljiljana Stanković rekla je da jaki brendovi pokazuju manju ranjivost u vreme tržišnih kriza i omogućavaju stabilnost poslovanja.

"Ovogodišnji izbor pokazao je da preduzeća itekako uspevaju da održe korak sa postojećom konkurencijom i pritiscima koji postoje na tržištu", rekla je Stankovićeva.

Pod oznakom "Najbolje iz Srbije", 12 brendova će tokom 2013. godine biti izloženo u maloprodajnim objektima vodećih trgovinskih lanaca u Srbiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik