Naslovna strana italijanskog „Voga“ u beloj boji

Bez autora
Apr 09 2020

Novi broj italijanskog „Voga“ izlazi 10. aprila, a uredništvo je rešilo da, u skladu sa okolnostima i pandemijom koronavirusa, objavi simboličnu naslovnu stranu - samo u beloj boji.

Umesto manekenki i slavnih lepotica, koje uglavnom krase naslovnu stranu Voga, ovog puta naslovna strana je potpuno prazna, bela i na njoj je napisano samo "VOGUE" i datum izlaska.

„Odluka da prvi put u našoj istoriji štampamo potpuno belu naslovnu stranu nije doneta jer nam nedostaje slika - upravo suprotno. Odabrali smo je jer bela boja simboliše brojne stvari u isto vreme", poručio je urednički kolegijum Voga.

Oni su obrazložili zašto su se odlučili baš za belu boju.

„Belo je pre svega poštovanje. Belo je novo rođenje, svetlost nakon tame, zbir svih boja. Bela je boja uniforme koju nose oni koji su svoj život stavili na prvu liniju kako bi spasili naše. Predstavlja prostor i vreme za razmišljanje, kao i za ćutanje. Belo je za one koji ovo prazno vreme i prostor ispunjavaju idejama, razmišljanjima, pričama, stihovima, muzikom i brigom za druge. I iznad svega, belo nije predaja, već prazan list koji čeka da bude ispisan, naslovna stranica nove priče koja upravo treba da otpočne", ističe uredništvo Voga.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik