Nikšićko i pršut sa znakom

Bez autora
Dec 27 2010

Industrija piva i sokova Trebjesa iz Nikšića dobila je pravo korišćenja znaka Dobro iz Crne Gore za liniju proizvoda svijetlo Nikšićko pivo. Savjet PKCG za dodjelu žiga vizuelnog označavanja je pravo korišćenja znaka Dobro iz Crne Gore dodijelio i proizvođaču Interproduct Cetinje za proizvode crnogorski suvi pršut – cijeli, u komadu i rezani. Na sjednici Savjeta, kako je navedeno u saopštenju PKCG, razmatran je i Izvještaj o realizovanim aktivnostima na projektu Dobro iz Crne Gore za ovu godinu i Plan aktivnosti na njegovoj realizaciji u narednoj godini. Najavljeno je da će aktivnosti na realizaciji projekta biti usmjerene na inovacije, edukaciju, promociju i informisanje. U cilju identifikovanja, označavanja i pravne zaštite tradicionalnih i unikatnih crnogorskih proizvoda, proizvodnih postupaka i jedinstvenih prirodnih resursa pristupiće se inoviranju pravnog okvira projekta.

Nikšićko i pršut sa znakomIndustrija piva i sokova Trebjesa iz Nikšića dobila je pravo korišćenja znaka Dobro iz Crne Gore za liniju proizvoda svijetlo Nikšićko pivo, saopšteno je iz Privredne komore.

Savjet PKCG za dodjelu žiga vizuelnog označavanja je pravo korišćenja znaka Dobro iz Crne Gore dodijelio i proizvođaču Interproduct Cetinje za proizvode crnogorski suvi pršut – cijeli, u komadu i rezani.

Na sjednici Savjeta, kako je navedeno u saopštenju PKCG, razmatran je i Izvještaj o realizovanim aktivnostima na projektu Dobro iz Crne Gore za ovu godinu i Plan aktivnosti na njegovoj realizaciji u narednoj godini.

Najavljeno je da će aktivnosti na realizaciji projekta biti usmjerene na inovacije, edukaciju, promociju i informisanje.

» U cilju identifikovanja, označavanja i pravne zaštite tradicionalnih i unikatnih crnogorskih proizvoda, proizvodnih postupaka i jedinstvenih prirodnih resursa pristupiće se inoviranju pravnog okvira projekta. Takođe, Plan za narednu godinu predviđa pojačanu edukativnu aktivnost putem seminara o temama značajnim za uspješno poslovanje u savremenim uslovima i nastavak promotivnih aktivnosti u cilju informisanja i popularizacije projekta«, kazali su iz PKCG.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik