Otvorene prijave za Effie natjecanje

Bez autora
Jun 13 2010

Drugo po redu Effie natjecanje, ujedno i najveće marketinško natjecanje u Hrvatskoj koje nagrađuje najučinkovitije oglašivačke kampanje, te prateća Effie konferencija predstavljeni su danas na prigodnoj konferenciji za novinare održanoj u konferencijskom centru Hypo Expo. Organizatori projekta, predstavnici HURA-e i Best Marketinga Hrvatska pozvali su marketingaše - predstavnike oglašivača i marketinških agencija da se prijave na natjecanje i sudjeluju u borbi za Effie 2010. zlata, srebra i bronce. Effie nagrade se dodjeljuju od 1968. godine i to na svjetskoj i europskoj razini (Global Effie i Euro Effie) te na nacionalnoj razini u preko 40 zemalja diljem svijeta kojima se prošle godine pridružila i Hrvatska. U više od 40 godina postojanja, Effie nagrade su postale međunarodni simbol marketinške učinkovitosti (Effie = Effiekasnost).

Otvorene prijave za Effie natjecanjeDrugo po redu Effie natjecanje, ujedno i najveće marketinško natjecanje u Hrvatskoj koje nagrađuje najučinkovitije oglašivačke kampanje, te prateća Effie konferencija predstavljeni su danas na prigodnoj konferenciji za novinare održanoj u konferencijskom centru Hypo Expo.

Organizatori projekta, predstavnici HURA-e i Best Marketinga Hrvatska pozvali su marketingaše - predstavnike oglašivača i marketinških agencija da se prijave na natjecanje i sudjeluju u borbi za Effie 2010. zlata, srebra i bronce.

Effie nagrade se dodjeljuju od 1968. godine i to na svjetskoj i europskoj razini (Global Effie i Euro Effie) te na nacionalnoj razini u preko 40 zemalja diljem svijeta kojima se prošle godine pridružila i Hrvatska. U više od 40 godina postojanja, Effie nagrade su postale međunarodni simbol marketinške učinkovitosti (Effie = Effiekasnost).

“ Effie nagrade dodjeljuju se najučinkovitijim marketinškim kampanjama koje, zahvaljujući promišljenim strategijama uz pomoć kojih su realizirane, postižu stvarne rezultate na tržištu. Važnost ovakvih kampanja u Hrvatskoj i svijetu svakim je danom sve veća jer tvrtke oglašivači očekuju povrat uloženih sredstava u marketing te k tome i dodatne prihode. Osim prodajnih rezultata, traži se jačanje imidža brenda i bolje pozicioniranje na tržištu. Dobitnici Effie nagrada upravo su timovi sastavljeni od predstavnika oglašivača i marketinških agencija koji su se uspješno uhvatili sa zadanim izazovima te svojim kreativnim idejama i kvalitetno osmišljenim strategijama na tržištu postigli izrazite rezultate” – izjavili su iz Best Marketinga koji zajedno s HURA-om organizira dodjelu Effie nagrada u Hrvatskoj.

Damir Ciglar, direktor reklamne agencije Imago i član Uprave HURA-e, pojasnio je važnost Effie natjecanja za domaće oglašivače i marketinške agencije te je iz osobnog primjera istaknuo prednosti koju Effie nagrade donose dobitnicima. Pozvao je oglašivače i agencije da se prijave i zajednički sudjeluju u natjecanju za najbolje domaće kampanje.

Predsjednica ovogodišnjeg žirija je Vedrana Hercigonja Majetić, direktorica marketinških komunikacija Hrvatskog Telekoma, dobitnika Grand Prix nagrade na prošlogodišnjem Effie natjecanju za najbolju kampanju u 2007. i 2008. godini (“Ured za van”, T-Mobile).

Ona je pojasnila kriterije ocjenjivanja prijavljenih radova te predstavila ovogodišnji žiri sastavljen od predstavnika oglašivača, kreativnih i medijskih agencija, medijskih kuća te agencija za odnose s javnošću i istraživanje tržišta sa dugogodišnjim iskustvom u ključnim segmentima kao što su planiranje, istraživanje, kreativnost, mediji i dr.

Ovogodišnja Effie konferencija, u sklopu koje će biti dodijeljene i Effie nagrade najučinkovitijim domaćim marketinškim kampanjama, održat će se 21. i 22. listopada u najvećem zagrebačkom konferencijskom centru Hypo Expo u Zagrebu.

Prvog dana konferencije bit će predstavljeni najbolji hrvatski marketinški radovi nominirani za Effie nagrade, a sudionici će imati priliku postavljati pitanja i saznati što je učinkovito na domaćem tržištu.

Drugog dana konferencije, koji će biti posvećen najučinkovitijim marketinškim kampanjama iz svijeta, predavanje će održati Peter Field, vodeći svjetski stručnjak na području marketinške učinkovitosti, a sudionici će moći poslušati i studije slučaja nekih od ponajboljih svjetskih kampanja.

Zasigurno najzanimljivija studija slučaja bit će australska “The Best Job in the World” tvrtke Queensland Tourism koja je ujedno i najnagrađivanija marketinška kampanja na svijetu.

U svijetu marketinga ne nedostaje ni poznatih osoba iz javnog života pa će na konferenciji Nestle prezentirati izuzetno uspješnu kampanju za Nespresso s Georgeom Clooneyem u glavnoj ulozi, koja je osvojila zlatno na Effie natjecanju u Francuskoj i EuroEffie nagradu za najbolju kampanju u Europi.

Sudionici će imati prilike vidjeti i prezentacije kampanja dobitnika Effie nagrada u Njemačkoj i Austriji – poznatih brendova poput Mercedes Benza, Pepsija, Volksbanka i Mobilkoma Austria, te jednu od ponajboljih kampanja svih vremena (dobitnicu IPA nagrade za učinkovitost u UK) za Johnnie Walker viski. Zainteresirani mogu sve informacije o sudjelovanju saznati na www.croatiaeffie.com.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik