Pola miliona evra za dobru reklamu

Bez autora
Aug 08 2010

Evropska unija će u narednih godinu i po dana sa 500.000 evra podržati promociju tehnološkog parka u Vršcu i industrijskih zona Zrenjanin i Kovin. Sredstva su obezbeđena kroz program regionalnog društveno - ekonomskog razvoja (RSEDP 2). Cilj projekta je povećanje investicija i zaposlenosti. EU je izgradnju infrastrukture u tehnološkom parku u Vršcu podržala sa 2,7 miliona, a u Zrenjaninu sa 4 miliona evra. Tehnološki park u Vršcu je u poslednjoj fazi i do kraja septembra biće spreman za prve investitore. U Zrenjaninu je infrastrukturno opremanje završeno, a Kovin takođe ima uslove za prijem novih investicija. Naše udruživanje je ozbiljan strateški poduhvat, jer je promocija na tom, vrhunskom nivou, izuzetno skupa. Dobijena sredstva biće maksimalno iskorišćena za reklamu, i u skladu sa pravilima, procedurama i po standardima EU. Sredstvima EU biće obezbeđena promocija u stranim i domaćim ekonomskim časopisima, poseta investicionim sajmovima u inostranstvu, kao i kreiranje novog vizuelnog identiteta kroz razne vrste marketinškog materijala...

Pola miliona evra za dobru reklamuEvropska unija će u narednih godinu i po dana sa 500.000 evra podržati promociju tehnološkog parka u Vršcu i industrijskih zona Zrenjanin i Kovin. Sredstva su obezbeđena kroz program regionalnog društveno - ekonomskog razvoja (RSEDP 2).

Direktor preduzeća „Tehnološki park“ u Vršcu Zoran Tomić kaže da je cilj projekta povećanje investicija i zaposlenosti.

- EU je izgradnju infrastrukture u tehnološkom parku u Vršcu podržala sa 2,7 miliona, a u Zrenjaninu sa 4 miliona evra. Tehnološki park u Vršcu je u poslednjoj fazi i do kraja septembra biće spreman za prve investitore. U Zrenjaninu je infrastrukturno opremanje završeno, a Kovin takođe ima uslove za prijem novih investicija. Naše udruživanje je ozbiljan strateški poduhvat, jer je promocija na tom, vrhunskom nivou, izuzetno skupa. Dobijena sredstva biće maksimalno iskorišćena za reklamu, i u skladu sa pravilima, procedurama i po standardima EU - rekao je Tomić.

Sredstvima EU biće obezbeđena promocija u stranim i domaćim ekonomskim časopisima, poseta investicionim sajmovima u inostranstvu, kao i kreiranje novog vizuelnog identiteta kroz razne vrste marketinškog materijala.

- Važan segment je edukacija menadžmenta u oblasti upravljanja industrijskim zonama, kao i u radu sa potencijalnim investitorima. Osim teorije, praktična znanja biće dostupna u industrijskim zonama Slovenije i Mađarske - naglasio je Tomić, i dodao da će prvi investitor u Vršcu biti nemački Frezenijus.

Predrag Vranić, generalni direktor farmaceutske kompanije Fresenijus kaže da to preduzeće planira da ove godine zaposli oko 100 radnika u fabrici koja će početi da radi 2011. godine. Fresenijus je najpre kupio od Opštine Vršac plac od 2,8 hektara u Tehnološkom parku, a 2011. planira da kupi dodatnih 1,1 hektar na kojem će se nalaziti buduća fabrika. U uređenje zemljišta i opremanje fabrike investiraće oko tri miliona evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik