Prvi put od osnivanja Barselona prodaje ime stadiona

Bez autora
Apr 22 2020

Španski fudbalski šampion Barselona namerava da promeni ime stadiona Kamp Nou imenom nekog sponzora koji bi u zamenu uplatio novac, saopštio je katalonski klub.

Barselona tvrdi da se na to odlučila kako bi prikupila novac potreban za "istraživačke projekte i borbu protiv korona virusa u svetu“, ali i kako bi finansirala druge svoje potrebe poput obnove stadiona, prenosi portal SEEbiz.

"Prepustićemo ime stadiona za sledeću sezonu svojoj fondaciji koja će tražiti sponzora. U narednih nekoliko nedelja počeće postupak traženja sponzora koji bi bio zainteresovan da dobije pravo na ime stadiona", navedeno je u saopštenju.

To će biti prvi put od osnivanja 1899. godine da nekoj kompaniji daje pravo da stadion nazove svojim imenom. Barselona, vodeća ekipa španskog prvenstva, nije saopštila koliko novca traži.

"Sada će naša fondacija staviti ime stadiona na tržište. Dobijenim novcem stvorićemo fond koji će biti podeljen na ovaj način: deo će biti namenjen projektu vezanom za korona virus kojim će upravljati sponzori, a ostatak će ići u projekte koji se paralelno razvijaju", saopštio je klub.

Barselona je bio prvi klub Primere koji je, zbog aktuelne ekonomske krize izazvane korona virusom, smanjio plate svojim fudbalerima, košarkašima i rukometašima. Od kada je 14. marta proglašeno vanredno stanje Barselona im je smanjila plate za 70 odsto do okončanja vanrednog stanja.

Za sada je nepoznato kada će se prvenstvo nastaviti. Igrači već pet nedelja vežbaju individualno u svojim kućama, a klub ne dobija prihode od ulaznica, televizijskih prava i suvenira.

Klupski predsednik Josep Maria Bartomeu odlučio je da skloni sa funkcija članove uprave koji se nisu slagali s njegovim odlukama, nakon čega je njih šestoro podnelo zajediničku ostavku, čime je uprava ostala na 13 od 19 članova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik