Rakija novi srpski brend na putu za tržište EU

Bez autora
Oct 14 2010

Novi zakoni o vinu, rakiji i etanolu u potpunosti su usklađeni sa direktivama Evropske unije, što znači da se ti proizvodi mogu izvoziti iz Srbije. Rakija je jedinstveno prirodno alkoholno piće u Evropi, koje može postati srpski brend.Najvažnije je da naš domaći proizvod bude kvalitetan i bezbedan i u tom pogledu nije bitno da li su u pitanju mali ili veliki proizvođači, jer u praksi i mala flaša pića može naneti više zla od recimo jednog tankera. Ministarstvo poljoprivrede, u cilju edukacije proizvođača i usklađivanja njihove proizvodnje sa Zakonom o rakiji, održava predavanja širom Srbije.

Rakija novi srpski brend na putu za tržište EUNovi zakoni o vinu, rakiji i etanolu u potpunosti su usklađeni sa direktivama Evropske unije, što znači da se ti proizvodi mogu izvoziti iz Srbije, izjavila je danas Svetlana Nol, načelnica Odeljenja za vino, rakiju, alkoholna i bezalkoholna pića Ministarstva poljoprivrede.

Rakija je "jedinstveno prirodno alkoholno piće u Evropi, koje može postati srpski brend", naglasila je ona na predstavljanja novih propisa u Regionalnoj privrednoj komori u Zaječaru.

"Najvažnije je da naš domaći proizvod bude kvalitetan i bezbedan i u tom pogledu nije bitno da li su u pitanju mali ili veliki proizvođači, jer u praksi i mala flaša pića može naneti više zla od recimo jednog tankera", naglasila je Nol u obraćanju timočkim proizvođačima alkoholnih pića.

 Ministarstvo poljoprivrede, u cilju edukacije proizvođača i usklađivanja njihove proizvodnje sa Zakonom o rakiji, održava predavanja širom Srbije.

Današnjoj promociji novih zakona o vinu, rakiji i etanolu u Zaječaru prisustvovao je i sekretar Udruženja za poljoprivredu Privredne komore Srbije  Milan Prostran.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik