Reklama "Filipa Morisa" protiv pušenja

Bez autora
Oct 22 2018

Jedan od najvećih svjetskih proizvođača cigareta "Filip Moris" optužen je za "nevjerovatnu dvoličnost" zbog nove reklamne kampanje u kojoj se apeluje na pušače da prestanu da puše. Prozvođač cigareta "Marlboro" saopštio je da je "ovo važan novi korak" ka konačnom prestanku prodaje cigareta. Međutim britanska humanitarna Organizacija za istraživanje bolesti raka saopštila je da kompanija jednostavno pokušava da promoviše pušačke alternative, kao što je zagrijani duvan. Ovo je nevjerovatna dvoličnost. Najbolji način da 'Filip Moris' spriječi ljude da puše je da prekine sa proizvodnjom cigareta, rekao je Džordž Batervort, iz Oragnizacije. Ova grupa je ranije saopštila da je pušenje glavni uzrok raka, a koji se može spriječiti, i ohrabruje ljude da potpuno odbace cigarete, uključujući elektronske.

Reklama "Filipa Morisa" protiv pušenjaJedan od najvećih svjetskih proizvođača cigareta "Filip Moris" optužen je za "nevjerovatnu dvoličnost" zbog nove reklamne kampanje u kojoj se apeluje na pušače da prestanu da puše.

Prozvođač cigareta "Marlboro" saopštio je da je "ovo važan novi korak" ka konačnom prestanku prodaje cigareta.

Međutim britanska humanitarna Organizacija za istraživanje bolesti raka saopštila je da kompanija jednostavno pokušava da promoviše pušačke alternative, kao što je zagrijani duvan.

"Ovo je nevjerovatna dvoličnost. Najbolji način da 'Filip Moris' spriječi ljude da puše je da prekine sa proizvodnjom cigareta", rekao je Džordž Batervort, iz Oragnizacije.

Ova grupa je ranije saopštila da je pušenje glavni uzrok raka, a koji se može spriječiti, i ohrabruje ljude da potpuno odbace cigarete, uključujući elektronske, navodi BBC.

Nova reklamna kampanja zove se "Drži moju vatru" (Hold My Light), čiji je tekstualni dio danas objavio i list "Daily mirror", prikazuje mladu ženu koja pokušava da doda upaljač grupi prijatelja koji je podržavaju u namjeri da prestane da puši.

"Filip Moris" je u Britaniji ponudio nekoliko alternativa cigaretama, uključujući zagrijani duvan "ikos" (Iqos).

Direktor kompanije Piter Nikson rekao je da suština njihove nove reklamne kampanje da podrže pušače u traganju za alternativom.

Na pitanje zašto kompanija jednostavno ne prekine sa proizvodnjom cigareta i pređe potpuno na alternative, on je rekao da bi u tom slučaju pušači prešli u konkurentsku kompaniju.

"Cigarete i dalje predstavljaju 87 odsto našeg poslovanja. Mi želimo da se pušenje ukine što je prije moguće i želimo alternative, ali za to je potrebno vrijeme", rekao je on.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik