Španski brend na meti kritika – za samo 1.000 dolara možete da izgledate kao logoraš

Bez autora
Nov 25 2019

Luskuzni španski brend „Loeve“ izvinio se nakon povlačenja dvodelnog kompleta koji je izazvao oštre kritike zbog toga što je podsećao na odeću koju su dobijali logoraši u nacističkim koncentracionim logorima.

Prugasta crno-bela majica i pantalone izdati su u okviru kolekcije inspirisane engleskim keramičarem Vilijamom de Morganom iz 19. veka. Samo majica se prodavala za 950 dolara.

Odevna kombinacija je ubrzo postala predmet kontroverze, zbog svoje neodoljive sličnosti sa prugastim uniformama zatvorenika u nacističkim koncentracionim logorima tokom Drugog svetskog rata.

Veliki broj kritičkih komentara usledio je na društvenim mrežama. „Samo da mi je znati šta su hteli ovime da postignu“, „Za samo 1.000 dolara, možete da izgledate kao nacistički zatvorenik“, „Šta nije u redu sa ljudima?“, samo su neki od komentara.

Španska modna marka saopštila je na Instagramu da je svesna da izgled jedne od njenih kreacija može da se pogrešno protumači i podseti na jedan od najgorih perioda u ljudskoj istoriji.

Majica i pantalone su ubrzo povučene iz prodaje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik