Strogo čuvane tajne uspešnih kompanija

Bez autora
May 17 2011

Šta je zajedničko Koka- koli, Vatikanu i Eplu? Poverljivost podataka koje čuvaju kao strogu vojnu tajnu. Konkurencija bi bila srećna kada bi mogla da dođe do dobro čuvanih tajni vodećih svetskih kompanija. Epl ne krije samo dizajn svojih proizvoda, već i datum objavljivanja istih, zbog čega o novom Ajfonu, Ajpedu neprestano izveštavaju mediji.Pojavljuju se "ekskluzivni snimci" smartfona nove generacije i informacije o karakteristikama proizvoda koje stižu od "poverljivih izvora". U radio emisiji "Taj američki život" u februaru ove godine objavljeno je da je otkriven tajni recept za Koka- kolu, ali najveći proizvođač bezalkoholnih pića na svetu sve je brzo demantovao.

Strogo čuvane tajne uspešnih kompanijaŠta je zajedničko Koka- koli, Vatikanu i Eplu? Poverljivost podataka koje čuvaju kao strogu vojnu tajnu.

Konkurencija bi bila srećna kada bi mogla da dođe do dobro čuvanih tajni vodećih svetskih kompanija.

Epl

Epl ne krije samo dizajn svojih proizvoda, već i datum objavljivanja istih, zbog čega o novom Ajfonu, Ajpedu neprestano izveštavaju mediji. Pojavljuju se "ekskluzivni snimci" smartfona nove generacije i informacije o karakteristikama proizvoda koje stižu od "poverljivih izvora".

Koka- kola

U radio emisiji "Taj američki život" u februaru ove godine objavljeno je da je otkriven tajni recept za Koka- kolu, ali najveći proizvođač bezalkoholnih pića na svetu sve je brzo demantovao.

- Postoji samo jedna "prava stvar"- izjavio je portparol Koka- kole Keri Tresler. Originalna Koka- kola sadrži jedan ključni sastojak koji se čuva u tajnosti od javnosti i konkurencije.

Gugl

Vrednost Gugla na tržištu je oko 45 milijardi dolara, a dobar deo uspeha zasnovan je baš na pretraživaču i tajnom algoritmu koji nam omogućava da na internetu u deliću sekunde pronađemo informacije koje tražimo.

Svarovski

Kako se prave kristali marke Svarovski? Osnivač Danijel Svarovski razvio je i patentirao poseban industrijski metod za preradu kristala s kojim su upoznati samo izabrani radnici austrijske kompanije.

Bogatstvo Vatikana

I Vatikan je kompanija. Iza zidina se krije bogatstvo koje sigurno premašuje ukupnu imovinu zvanično najbogatijih ljudi na svetu. U vlasništvu službenog Vatikana navodno je i pola Rima, a o umetničkim delima i starim dokumentima i knjigama da ne govorimo. Postoje opravdane sumnje da je Vatikanska banka puna novca sumnjivog porekla.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik