U Vitezu poslovni susret na temu bonitetne izvrsnosti kompanija

Bez autora
Sep 11 2018

Analitičko bonitetna kuća Bisnode BH, uz pokroviteljstvo Općine Vitez, 11. rujna u 14 sati, u Etno selu Čardaci u Vitezu, organizira poslovni susret na temu bonitetna izvrsnost kompanija, s osvrtom na bonitetne kompanije Srednjobosanske županije i općinu Vitez.Na susretu će određenim kompanijama biti dodijeljen Bisnode certifikat bonitetne izvrsnosti, kao međunarodno priznata potvrda ekonomske kvalitete kompanije, njezine izvrsnosti i sigurnosti u poslovanju...

Analitičko bonitetna kuća Bisnode BH, uz pokroviteljstvo Općine Vitez, 11. rujna u 14 sati, u Etno selu Čardaci u Vitezu, organizira poslovni susret na temu bonitetna izvrsnost kompanija, s osvrtom na bonitetne kompanije Srednjobosanske županije i općinu Vitez.

Na susretu će određenim kompanijama biti dodijeljen Bisnode certifikat bonitetne izvrsnosti, kao međunarodno priznata potvrda ekonomske kvalitete kompanije, njezine izvrsnosti i sigurnosti u poslovanju.

Bonitetna izvrsnost definira natprosječnu bonitetnu vrijednost poslovnog subjekata, a koliko su bonitetno izvrsne kompanije značajne najbolje govori podatak da 23 posto tih kompanija Srednjobosanske županije realizira gotovo 70 posto prihoda i dobiti te županije, te zapošljava skoro 60 posto od ukupnog broja zaposlenih u SBŽ.

Općina Vitez ima bolje prosječne pokazatelje u odnosu na svoju županiju, i to skoro 30 posto od ukupnog broja aktivnih kompanija općine je bonitetno izvrsno, a one prihoduju gotovo 80 posto od ukupnih prihoda i više od 90 posto ukupne dobiti općine, a upošljavaju 57 posto ukupnog broja uposlenih u općini, što je veći prosjek i u odnosu na BiH, a gotovo trećina kompanija sa zlatnim bonitetom u županiji nalazi se u toj općini.

Inače, Certifikat bonitetne izvrsnosti kao međunarodno priznata potvrda ekonomske kvalitete poslovnog subjekta, certificirane kompanije svrstava u sam vrh domaćeg gospodarstva, stavljajući ih u ravnopravan položaj s kompanijama iz EU, jer se pri ocjenjivanju primjenjuje ista metodologija i dokazani kriteriji.

Zlatni certifikat bonitetne izvrsnosti, pak, predstavlja nadprosječnu vrijednost kompanije koja tri godine za redom iskazuje najvišu ocjenu izvrsnosti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik