VIP Fond u TOP 5 svetskih agencija po primeni digitalnog marketinga

Bez autora
Dec 12 2012

Fond za podršku investicija u Vojvodini (VIP Fond) zauzeo je treće mesto na konkursu za najbolji digitalni marketing regiona, koji je raspisao magazin fDi Intelligence, deo Financial Times-a koji analizira tržišta i pruža informacije onima koji promovišu svoju lokaciju, traže biznis lokaciju ili analiziraju trendove. VIP Fond se našao na listi u svetu pet najboljih IPA agencija (agencije za privlačenje stranih investicija) po načinu na koji na Internetu promovišu svoje regije, zajedno sa australijskom agencijom Invest Victoria, kanadskom agencijom Nova Scotia Business, švedskom Vesterbotten Investment Agency, kao i holandskom agencijom WestHolland Foreign Investment Agency. FDi Intelligence je analizirao digitalne marketinške kampanje i online promocije IPA, razvojnih ekonomskih agencija i drugih organizacija koje se bave privlačenjem stranih investicija, i to u više kategorija: najbolja strategija u digitalnom marketingu, najbolji veb sajtovi, najbolja upotreba društvenih mreža, najinovativnija strategija u digitalnom marketingu, najbolje digitalne strategije gradova, najbolje digitalne strategije regija, najbolje digitalne strategije zemalja i najbolje digitalne strategije industrijskih zona.

VIP Fond u TOP 5 svetskih agencija po primeni digitalnog marketinga u promociji VojvodineFond za podršku investicija u Vojvodini (VIP Fond) zauzeo je treće mesto na konkursu za najbolji digitalni marketing regiona, koji je raspisao magazin fDi Intelligence, deo Financial Times-a koji analizira tržišta i pruža informacije onima koji promovišu svoju lokaciju, traže biznis lokaciju ili analiziraju trendove.

VIP Fond se našao na listi u svetu pet najboljih IPA agencija (agencije za privlačenje stranih investicija) po načinu na koji na Internetu promovišu svoje regije, zajedno sa australijskom agencijom Invest Victoria (1. mesto), kanadskom agencijom Nova Scotia Business (2. mesto), švedskom Vesterbotten Investment Agency (4. mesto), kao i holandskom agencijom WestHolland Foreign Investment Agency (5. mesto).

FDi Intelligence je analizirao digitalne marketinške kampanje i online promocije IPA, razvojnih ekonomskih agencija i drugih organizacija koje se bave privlačenjem stranih investicija, i to u više kategorija: najbolja strategija u digitalnom marketingu, najbolji veb sajtovi, najbolja upotreba društvenih mreža, najinovativnija strategija u digitalnom marketingu, najbolje digitalne strategije gradova, najbolje digitalne strategije regija, najbolje digitalne strategije zemalja i najbolje digitalne strategije industrijskih zona.

Agencijama širom sveta poslat je upitnik o njihovim strategijama i inicijativama u digitalnom marketingu. Stiglo je više od 50 prijava iz svih regiona sveta i organizacija koje predstavljaju investicione lokacije na svim nivoima (grad, regija, zemlja, industrijska zona). Žiri je ocenjivao najpre upitnike, a potom i pregledao veb sajtove i profile agencija na društvenim mrežama.

Priznanje za digitalni marketing rezultat je prepoznavanja VIP Fonda da su dinamičan sajt, blog, aktivnost na društvenim mrežama i digitalni marketing danas najbolji način da se promovišu zemlja, region, grad ili mikro lokacija, kao i  brojnih konkretnih aktivnosti VIP fonda u protekle dve godine:  promocija web sajta i optimizacija za pretraživače, pokretanje kompanijskog bloga (blog.vip.org.rs), aktivni profili na društvenim mrežama (Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+, You Tube, Pinterest), pojačana link strategija kroz razmenu linkova sa institucijama i organizacijama koje imaju slične ili iste ciljne grupe (ambasade, privredne komore, poslovna i udruženja investitora itd.), pojačana e-mail strategija kroz redovno slanje Biltena VIP fonda na srpskom, engleskom, i po potrebi nemačkom i italijanskom.

Inovativan pristup digitalnom marketingu VIP fond pokazao je kroz pokretanje informacionog sistema VIPIS, koji istovremeno omogućava VIP fondu i obučenim predstavnicima lokalnih samouprava da unose investicione lokacije, a potencijalnim investitorima da se registruju i pristupe toj bazi podataka.

VIP fond je u okviru seminara “Znanjem do investicija” kojima već šest godina lokalne samouprave upoznaje sa savremenim alatima za privlačenje stranih investicija, održao i seminar “Misli globalno, privlači lokalno - Lokalne samuprave na Internetu”, sa ciljem da one nauče kako da uz pomoć Interneta budu brže, efektivnije, bolje servisiraju svoje korisnike i komuniciraju sa građanima, promovišu lokacije i privlače strane investicije koje će otvoriti nova radna mesta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik