Za 150 malih i srednjih poduzetnika besplatni marketinški savjeti i usluge

Bez autora
May 07 2014

Projektom "Pružanje savjetodavnih usluga malom i srednjem poduzetništvu - faza II., SMEPASS II.", Ministarstva poduzetništva i obrta i partnera očuvat će se postojeće tržište i osvojiti nova, i to pružanjem besplatnih savjeta poduzetnicima, u pogledu marketinga i razvoja proizvoda i upravljanja kvalitetom. O cilju danas predstavljenoga projekta, kojeg sufinancira EU iz Europskoga fonda za regionalni razvoj s 2.978.400 eura, govorio je ministar Gordan Maras, istaknuvši da će programom do lipnja 2015. biti obuhvaćeno najmanje 150 poduzetnika. Ovom prilikom predstavljeno je njih 46 koji će početi primati marketinške i ine savjete. Ostali se mogu javiti na javni poziv, otvoren 28. travnja i koji traje do 23. svibnja. Prijaviti se mogu na www.smepass2.eu. Mala i srednja poduzeća u Hrvatskoj često si ne mogu priuštiti dobre savjetodavne usluge ili ih, s pravom ili ne, smatraju preskupima. Uz to, konzultanti su u velikim gradovima i nisu svima dostupni. Ovakav projekt poduzetnicima pruža stjecanje novih znanja koja će iskoristiti u poslovanju, kazao je Maras, dodajući da tek 22 posto naših malih i srednih poduzetnika svoje proizvode i usluge izvozi.

Za 150 malih i srednjih poduzetnika besplatni marketinški savjeti i uslugeProjektom "Pružanje savjetodavnih usluga malom i srednjem poduzetništvu - faza II., SMEPASS II.", Ministarstva poduzetništva i obrta i partnera očuvat će se postojeće tržište i osvojiti nova, i to pružanjem besplatnih savjeta poduzetnicima, u pogledu marketinga i razvoja proizvoda i upravljanja kvalitetom.

O cilju danas predstavljenoga projekta, kojeg sufinancira EU iz Europskoga fonda za regionalni razvoj s 2.978.400 eura, govorio je ministar Gordan Maras, istaknuvši da će programom do lipnja 2015. biti obuhvaćeno najmanje 150 poduzetnika. Ovom prilikom predstavljeno je njih 46 koji će početi primati marketinške i ine savjete. Ostali se mogu javiti na javni poziv, otvoren 28. travnja i koji traje do 23. svibnja. Prijaviti se mogu na www.smepass2.eu.

- Mala i srednja poduzeća u Hrvatskoj često si ne mogu priuštiti dobre savjetodavne usluge ili ih, s pravom ili ne, smatraju preskupima. Uz to, konzultanti su u velikim gradovima i nisu svima dostupni. Ovakav projekt poduzetnicima pruža stjecanje novih znanja koja će iskoristiti u poslovanju - kazao je Maras, dodajući da tek 22 posto naših malih i srednih poduzetnika svoje proizvode i usluge izvozi.

Njegovo je ministarstvo, napomenuo je, u 2013. poduzetnicima dodijelilo 140 milijuna kuna bespovratnoga novca, a u sedam godina iz strukturnih fondova EU godišnje će moći dobiti oko 200 milijuna eura.

Voditelj projektnog tima SMEPASS II je Stephen O'Mullane, koji je istanuo kako su malo i srednje poduzetništvo važan hrvatski gospodarski sektor, koje pozive i da se nakon ulaska RH u EU više posvete i marketinškim strategijama i postupcima upravljanja kvalitetom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik