Ada Bojana: Od vlasnika kućica prihod milion eura

Bez autora
Oct 05 2010

Od 442 vlasnika nelegalno sagrađe­nih objekata na Adi Bojani samo 50 nije potpisalo ugovor sa Javnim preduzećem za upravljanje mor­skim dobrom Crne Gore. Ministarstvo uređenja prostora i zaštite životne sredine zahtijevaće ob­javljivanje podataka i fotografija ob­jekata čiji vlasnici nijesu potpisali ugovor sa Morskim dobrom i nakon toga rušiće sve kuće koje nijesu pri­javljene. Svi prihodi ostvareni su potpisivanjem ugovora vlasnika ku­ćica sa Morskim dobrom, kao i na­doknada za državno zemljište koje je dato na koriŠćenje, procijenjeni na više od milion eura. Novac će biti namijenjen rješavanju infrastruk­turnih i ekoloških problema opštine Ulcinj. Na Adi Bojani srušeno je osam nelegalno izgrađenih objekata koji nijesu bili u upotrebnom stanju. Iz JP Morsko je ob­jašnjeno da je počela prva faza ru­šenja kojom je predviđeno uklanja­nje trošnih objekata. Zatim slijedi uklanjanje bespravno izgrađenih objekata koji nijesu registrovani u katalogu JP Morsko dobro i nakon nje - treća faza kojom se predviđa rušenje objekata čiji vlasnici nijesu potpisali ugovor sa Morskim do­brom o privremenom korišćenju zemljišta i izmirili novčane obaveze prema utvrđenom cjenovniku.

Ada Bojana: Od vlasnika kućica prihod milion euraOd 442 vlasnika nelegalno sagrađe­nih objekata na Adi Bojani samo 50 nije potpisalo ugovor sa Javnim preduzećem za upravljanje mor­skim dobrom Crne Gore, saznaje Pobjeda.

Ministarstvo uređenja prostora i zaštite životne sredine zahtijevaće, prema saznanjima našeg lista, ob­javljivanje podataka i fotografija ob­jekata čiji vlasnici nijesu potpisali ugovor sa Morskim dobrom i nakon toga rušiće sve kuće koje nijesu pri­javljene.

Zamjenik direktora Morskog dobra Veselin Vojinović rekao je za Pobjedu da su svi prihodi ostvareni potpisivanjem ugovora vlasnika ku­ćica sa Morskim dobrom, kao i na­doknada za državno zemljište koje je dato na koriŠćenje, procijenjeni

na više od milion eura. Novac će biti namijenjen rješavanju infrastruk­turnih i ekoloških problema opštine Ulcinj.

Pobjeda je takođe nedavno obja­vila da je na Adi Bojani srušeno osam nelegalno izgrađenih objekata koji nijesu bili u upotrebnom stanju. Iz JP Morsko dobro tada nam je ob­jašnjeno da je počela prva faza ru­šenja kojom je predviđeno uklanja­nje trošnih objekata. Zatim slijedi uklanjanje bespravno izgrađenih objekata koji nijesu registrovani u katalogu JP Morsko dobro i nakon nje - treća faza kojom se predviđa rušenje objekata Čiji vlasnici nijesu potpisali ugovor sa Morskim do­brom o privremenom korišćenju zemljišta i izmirili novčane obaveze prema utvrđenom cjenovniku.

Prije 20 godina na Bojani su po­stojale ribarske kućice, t.j. kalimere. Početkom 90-ih na ovoj lokaciji je počelo ubrzano da se gradi i tako je došlo do toga da danas na Bojani postoji „drvengrad". Na ovoj atrak­tivnoj lokaciji „nikle" su raskošne vile, klimatizovane, sa više spratova, džakuzi kadama... Među lokalnim stanovništvom Ćak postoji šala -svako ko je imao dvije daske sagra­dio je kućicu na Bojani. Danas ih je mnogo više nego što ova rijeka može da podnese na svojim oba­lama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik