"Aleksandar" preuzeo "Park siti" u Novom Sadu

Kompanija "Aleksandar gradnja" i zvanično je preuzela "Vondel kapital", a time i kompleks gotovo dovršenih zgrada u Novom Sadu, popularno nazvan "Park siti". Sporazumom je omogućen nastavak radova u "Park sitiju", na uglu Narodnog fronta i Šekspirove ulice, u blizini Limanskog parka, čije četiri lamele predstavljaju poslednju reč građevinarstva, u ukupnoj vrednosti od oko 45 miliona evra. Firma Vojislava Gajića nije platila ništa, ali je preuzela sve obaveze holandske kompanije za investicije, inženjering i konsalting, sa centralom u Amsterdamu, čiji je dug narastao na 35 miliona evra, zbog čega joj je račun blokiran. Do sada je prodato više od polovine od ukupno 280 stanova u "Park sitiju", među kojima ima i superluksuznih apartmana od 420 kvadratnih metara. Ostatak stanova i poslovnog prostora prodaće "Aleksandar" i time nadoknaditi troškove preuzetog duga.

"Aleksandar" preuzeo "Park siti" u Novom SaduKompanija "Aleksandar gradnja" i zvanično je preuzela "Vondel kapital", a time i kompleks gotovo dovršenih zgrada u Novom Sadu, popularno nazvan "Park siti", saopštila je danas "Rajfajzen banka" u svojstvu finansijskog partnera pomenutog graditeljskog poduhvata.

Sporazumom je omogućen nastavak radova u "Park sitiju", na uglu Narodnog fronta i Šekspirove ulice, u blizini Limanskog parka, čije četiri lamele predstavljaju poslednju reč građevinarstva, u ukupnoj vrednosti od oko 45 miliona evra.

Prema rečima Vladimira Gogoljeva, predstavnika "Vondel kapitala Srbija", firma Vojislava Gajića nije platila ništa, ali je preuzela sve obaveze holandske kompanije za investicije, inženjering i konsalting, sa centralom u Amsterdamu, čiji je dug narastao na 35 miliona evra, zbog čega joj je račun blokiran.

Do sada je prodato više od polovine od ukupno 280 stanova u "Park sitiju", među kojima ima i superluksuznih apartmana od 420 kvadratnih metara. Ostatak stanova i poslovnog prostora prodaće "Aleksandar" i time nadoknaditi troškove preuzetog duga.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik