Američka zastava zavijorila nad Zavalom

Bez autora
Nov 13 2011

Izgradnja kompleksa Zavala bi trebalo da buda završena za 18 mjeseci, a ukupne investicije u završetak projekta će biti blizu 70 miliona eura. Samo je potrebno regulisati formalnosti oko prenošenja građevinske dozvole sa preduzeća „Zavala investment“ na AMIA, ali to ne predstavlja nikakav problem kada su u pitanju radovi na samom projektu. Amerikanci su u projekat izgradnje luksuznih vila na Zavali do sada uložili više od deset miliona USD i vrijedno rade na njegovom završetku. Projekat Astra Montenegro kod Budve ponovo je započet i biće završen. Najvažnije je u tom procesu da postojeći vlasnici apartmana budu zaštićeni i da njihove jedinice budu završene. Zastavu je na gradilištu ovog budućeg ekskluzivnog apartmanskog naselja podiglo udruženje kupaca vila na rtu Zavala AMIA kao znak podrške investitorima iz SAD za završetak apartmanskog naselja, koje je najavljeno najkasnije za 18 mjeseci.

Američka zastava zavijorila nad ZavalomIzgradnja kompleksa Zavala bi trebalo da buda završena za 18 mjeseci, a ukupne investicije u završetak projekta će biti blizu 70 miliona eura – kazao je u četvrtak predsjednik „Astra Montenegro investment asociation“ Nil Emilfarb.

On ističe da je samo potrebno regulisati formalnosti oko prenošenja građevinske dozvole sa preduzeća „Zavala investment“ na AMIA, ali da to „ne predstavlja nikakav problem kada su u pitanju radovi na samom projektu“.

Predsjednik Američko-crnogorskog poslovnog savjeta Čarls Dilon ističe da su Amerikanci u projekat izgradnje luksuznih vila na Zavali do sada uložili više od deset miliona USD i da „vrijedno rade na njegovom završetku“.

- Projekat Astra Montenegro kod Budve ponovo je započet i biće završen. Najvažnije je u tom procesu da postojeći vlasnici apartmana budu zaštićeni i da njihove jedinice budu završene – rekao je Dilon na svečanosti povodom podizanja američke i zastave države Merilend na Zavali.

Zastavu je na gradilištu ovog budućeg ekskluzivnog apartmanskog naselja podiglo udruženje kupaca vila na rtu Zavala AMIA kao znak podrške investitorima iz SAD za završetak apartmanskog naselja, koje je najavljeno najkasnije za 18 mjeseci.

Prema riječima Dilona, ovaj projekat predstavlja najbolje od Crne Gore i važno je da stranci vide našu zemlju kao sigurnu destinaciju za investicije.

Državni sekretar Merilenda Džon Mekdona rekao je da ta američka država s ponosom radi sa prijateljima iz Crne Gore, kako bi projekat Astra Montenegro predstavljao pozitivan primjer investicionog potencijala Crne Gore.

Kako Amerikanci mogu da grade

Odgovarajući na pitanje kako AMIA gradi na Zavali ako građevinsku dozvolu ima „Zavala invest“, gradonačelnik Budve Lazar Rađenović kaže da je Ministarstvo za ekonomski razvoj izdalo građevinsku dozvolu.

- Nosilac te dozvole je izvršni direktor preduzeća „Zavala invest“ – objasnio je gradonačelnik i podsjetio da je pokrenuta inicijativa da se promijeni nosilac građevinske dozvole.

O tome će, kako je istakao, odlučivati Sekretarijat za urbanizam.

- „Zavala invest“ je priložila dokument kojim ona prenosi ovlašćenja na preduzeće AMIA i vjerujem da će ukoliko postoje adekvatni uslovi Sekretarijat za urbanizam izdati promjenu dozvole na drugog nosioca – kazao je Rađenović. Što se tiče same građevinske dozvole, kako navodi, ona je pravosnažna i „ne postoje nikakve smetnje što se tiče gradnje objekta“.

Sudski sporovi nijesu smetnja

-  Sudski sporovi koji se vode oko Zavale neće uticati na investicije u ovaj kompleks – ocijenio je Dilon.

On je objasnio da ne mogu uticati na gradnju projekta zato što, kako je kazao, ni na koji način nijesu povezani.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik