Atlas i Turner zajedno grade u Budvi i regionu

Bez autora
Aug 12 2010

Atlas grupa u vlasništvu biznismena Duška Kneževića i jedna od najvećih svetskih kompanija iz oblasti građevinarstva i projekt menadžmenta Turner International sa sjedištem u Njujorku, potpisali su ugovor o formiranju zajedničke projekt menadžment firme Turner South East Europe. Ta kompanija će na području Jugoistočne Evrope - zemalja bivše Jugoslavije, Rumunija, Bugarska, Grčka, Albanija ... raditi na upravljanju projektima u svim fazama prije i za vrijeme izgradnje, po najvišim svetskim standardima i procedurama. Zajednička kompanija će početi sa radom od prvog septembra, a prvi projekat na kom će učestovati je posao izgradnje novog, modernog Expo Centra i Wyndham hotela na lokaciji sadašnjeg Jadranskog sajma u Budvi. Projekat novog Jadranskog sajma i hotela Atlas grupa realizuje u saradnji sa Future Capital partnersom iz Londona. U Beogradu će ta kompanija biti angažovana na projektu poslovnog centra na lokaciji Atlas grupe pored Airport sitija...

Atlas i Turner zajedno grade u Budvi i regionuAtlas grupa u vlasništvu biznismena Duška Kneževića i jedna od najvećih svetskih kompanija iz oblasti građevinarstva i projekt menadžmenta Turner International sa sjedištem u Njujorku, potpisali su ugovor o formiranju zajedničke projekt menadžment firme Turner South East Europe.

- Ta kompanija će na području Jugoistočne Evrope - zemalja bivše Jugoslavije, Rumunija, Bugarska, Grčka, Albanija ... raditi na upravljanju projektima u svim fazama prije i za vrijeme izgradnje, po najvišim svetskim standardima i procedurama – kazali su juče u Atlas grupi.

Zajednička kompanija će početi sa radom od prvog septembra, a prvi projekat na kom će učestovati je posao izgradnje novog, modernog Expo Centra i Wyndham hotela na lokaciji sadašnjeg Jadranskog sajma u Budvi.

- Projekat novog Jadranskog sajma i hotela Atlas grupa realizuje u saradnji sa Future Capital partnersom iz Londona. U Beogradu će ta kompanija biti angažovana na projektu poslovnog centra na lokaciji Atlas grupe pored Airport sitija – saopštili su iz Atlas grupe, dodajući da su čelnici Turnera predsjednik i izvršni direktor Nik Biloti i potpredsjednik Tomas Mekol bili u posjeti regionu, kao gosti Atlas grupe.

U Atlas grupi su kazali da su predstavnici Turnera zainteresovani da učestvuju u predstojećem periodu u nekoliko projekata Atlas grupe u cilju implementiranja međunarodno poznatih Led i Grin bilding standarda.

- Kompanija Turner je osnovana prije 109 godina i trenutno vodi gradnju nekoliko najvećih projekata širom svijeta čija je vrijednost više od 20 milijardi dolara. Turner je uspješno upravljao gradnjom najvećih projekata u svetu - Burdž Kalifa u Dubaiju, Taipei 101 na Tajvanu, Emirates Palasce hotel sa 7 zvezdica u Abu Dabiju, CCTV zgrade u Kini, DAFC – Dubai finansijskog centra, bolnica, poslovno stambenih zgrada i sportskih objekata širom svijeta. Burdž Kalifa, visoka 828 metara, čija je gradnja koštala oko 1,5 milijardi dolara, predstavlja najviši objekat na svijetu čiju je kompletnu gradnju vodio Turner. Kompanija Turner je već dobila zahtjev za upravljanje izgradnjom sljedeće najviše zgrade u Saudijskoj Arabiji koja će preći visinu od 1000 metara – saopšteno je iz Atlas grupe.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik