Banjalučki Kosmos prodaje imovinu

Bez autora
Jul 12 2012

Vlada Republike Srpske donijela je odluku kojom se omogućava prodaja dijela imovine koju je banjalučki Kosmos dobio raspodjelom viška vojne opreme, uz prethodnu njenu procjenu i poštivanje Zakona o javnim nabavkama. Prodajom imovine, što je zahtijevalo ovo preduzeće i za koju postoji kupac, a koja se ne može upotrijebiti u proizvodne svrhe, ovo privredno društvo bi osiguralo neophodna obrtna sredstva za realizaciju ugovorenih poslova, te tako stvorilo preduvjete za zaključenje novih ugovora i osiguranje dugoročnijeg stabilnog poslovanja. Vlada RS-a je na današnjoj sjednici podržala aktivnosti menadžmenta preduzeća usmjerene na osiguranje realizacije ugovora s inopartnerom u vrijednosti od oko 20 miliona KM. Teško stanje u banjalučkom Kosmosu traje već nekoliko godina, zbog čega su i radnici prijetili generalnim štrajkom zbog neisplaćenih više zarada.

Banjalučki Kosmos prodaje imovinuVlada Republike Srpske donijela je odluku kojom se omogućava prodaja dijela imovine koju je banjalučki Kosmos dobio raspodjelom viška vojne opreme, uz prethodnu njenu procjenu i poštivanje Zakona o javnim nabavkama.

Prodajom imovine, što je zahtijevalo ovo preduzeće i za koju postoji kupac, a koja se ne može upotrijebiti u proizvodne svrhe, ovo privredno društvo bi osiguralo neophodna obrtna sredstva za realizaciju ugovorenih poslova, te tako stvorilo preduvjete za zaključenje novih ugovora i osiguranje dugoročnijeg stabilnog poslovanja.

Vlada RS-a je na današnjoj sjednici podržala aktivnosti menadžmenta preduzeća usmjerene na osiguranje realizacije ugovora s inopartnerom u vrijednosti od oko 20 miliona KM.

Teško stanje u banjalučkom Kosmosu traje već nekoliko godina, zbog čega su i radnici prijetili generalnim štrajkom zbog neisplaćenih više zarada.

Oko dva miliona maraka su dugovi za neuplaćene doprinose, a zbog svih ovih problema radnici su podnijeli, pa zatim i povukli tužbu protiv uprave preduzeća, koje je u većinskom vlasništvu RS-a.

Radnici su ranije tvrdili da se iza svega krije namjera pojedinaca da se snizi vrijednost ovog nekada uspješnog vazuduhoplovnog zavoda, jer je već umanjena i knjigovodstvena vrijednost Kosmosa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik