Bar je nešto jeftinije: Cijene najma stanova pale za 4,6 posto

Bez autora
Sep 18 2012

Kriza je zahvatila sve aspekte društva, poznato je da su građevinari u ozbiljnim problemima, stanovi se ne prodaju, ali poznato je kako je "špica" unajmljivanja stanova od sredine kolovoza pa sve do kraja rujna. Tako je i ove godine, a svi unajmljivači koji traže stan u Zagrebu mogu biti zadovoljni jer cijene su u osjetnom padu u usporedbi s prošlom godinom. I dalje je Centar najskuplji, a Novi Zagreb najjeftiniji dio grada, dobro dođe kada je stanarina još nekoliko eura niža. Cijene najma stanova u odnosu na travanj porasle za 0,9 posto, dok su na godišnjoj su razini pale čak za 4,6 posto. Mjesečna najamnina stana u Zagrebu, kvadrature od 20 do 40 metara, u kolovozu je u prosjeku iznosila 289 eura, što je 5,5 posto manje no lani u istom mjesecu. Za stanove veličine od 40 do 60 četvornih metara u prosjeku treba izdvojiti 1 posto manje no u kolovozu prošle godine: 410 eura.

Bar je nešto jeftinije: Cijene najma stanova pale za 4,6 postoKriza je zahvatila sve aspekte društva, poznato je da su građevinari u ozbiljnim problemima, stanovi se ne prodaju, ali poznato je kako je "špica" unajmljivanja stanova od sredine kolovoza pa sve do kraja rujna.

Tako je i ove godine, a svi unajmljivači koji traže stan u Zagrebu mogu biti zadovoljni jer, javlja Crozilla, cijene su u osjetnom padu u usporedbi s prošlom godinom.

I dalje je Centar najskuplji, a Novi Zagreb najjeftiniji dio grada, dobro dođe kada je stanarina još nekoliko eura niža. Cijene najma stanova u odnosu na travanj porasle za 0,9 posto, dok su na godišnjoj su razini pale čak za 4,6 posto.

Mjesečna najamnina stana u Zagrebu, kvadrature od 20 do 40 metara, u kolovozu je u prosjeku iznosila 289 eura, što je 5,5 posto manje no lani u istom mjesecu. Za stanove veličine od 40 do 60 četvornih metara u prosjeku treba izdvojiti 1 posto manje no u kolovozu prošle godine: 410 eura. Za stan površine između 60 i 80 metara kvadratnih cijene se kreću oko 499 eura, što na godišnjoj razini označava pad od 3,7 posto. Stanovima velikih površina, od 80 do 100 metara kvadratnih, mjesečna je najamnina na godišnjoj razini bila čak 8,2 posto niža, a tijekom kolovoza njihova je prosječna oglašavana cijena iznosila 633 eura.

Osim Zagreba u kojem je potražnja najveća, velika je potraga i za stanovima na području Splita, Zadra i Rijeke.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik