Beograd dobija novi simbol

Bez autora
Aug 02 2010

Izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa vrednog 170 miliona evra počeće u septembru u novobeogradskom bloku 65. Projektom čiji je investitor kompanija PSP-Farman dominiraće zgrada koja će ujedno biti i najviša građevina u Beogradu-kula visoka 146 metara.Prema rečima investitora, posebna želja je bila da dizajn novog centra na neki način prenese duh starog Beograda u novobeogradske blokove. Sam centar će u potpunosti iskoristiti pogodnosti života na Novom Beogradu, sa pešačkim zonama i trgovima karakterističnim za centar grada...

Beograd dobija novi simbolIzgradnja stambeno-poslovnog kompleksa vrednog 170 miliona evra počeće u septembru u novobeogradskom bloku 65. Projektom čiji je investitor kompanija PSP-Farman dominiraće zgrada koja će ujedno biti i najviša građevina u Beogradu-kula visoka 146 metara.

Prema rečima investitora, posebna želja je bila da dizajn novog centra na neki način prenese duh starog Beograda u novobeogradske blokove. Sam centar će u potpunosti iskoristiti pogodnosti života na Novom Beogradu, sa pešačkim zonama i trgovima karakterističnim za centar grada.

Arhitektonsko rešenje ponudili su iz poznatog studija u Londonu „Flečer Prist“. Projekat koji će biti građen u bloku 65, na uglu ulica Omladinskih brigada i buduće trase Unutrašnjeg magistralnog poluprstena prostiraće se na 152.437 kvadratnih metara površine, a u svom sastavu imaće građevine različite spratnosti i forme.

Izgrađeni objekti će biti organizovani u 514 stambenih jedinica s planiranom cenom od 2.000 evra za kvadrat i 100 lokala sa ukupnom površinom namenjenom poslovnom prostoru i apartmanima od 37.058 kvadratnih metara. Cena poslovnog prostora će biti 3.000 evra.

Izgradnja kompleksa planirana je u dve faze. U prvoj će biti izgrađeni stambeni objekti na suprotnoj strani bloka od Omladinskih brigada, a druga faza podrazumeva izgradnju šoping centra i poslovne kule. Gradnja prve faze najavljena je za septembar ove godine sa planovima investitora da ceo kompleks završi do 2013. godine.

Objekat će ispunjavati sve ekološke i standarde održivosti kroz razne inovativne tehnologije, kao što su korišćenje obnovljivih izvora energije, ekoloških materijala...

Prema najavama, inovacije na tom polju uključivaće korišćenje podzemnih voda, kišnice, a deo energetskih potreba biće popunjen iz energije vetra i solarnih panela na samom kompleksu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik