Beograd među najskupljima u regionu po zakupu lokala

Bez autora
Jun 16 2010

Cena zakupa lokala u Beogradu najveća je u regionu, posle Atine. Cene zakupa u Atini su 200 evra po kvadratnom metru, dok je cena u Beogradu duplo manja i iznosi 100 evra. Zakup lokala u Sofiji košta 75 evra po kvadratnom metru, u Zagrebu 70 evra i u Bukureštu 90 evra po kvadratnom metru. Zakupi lokala u glavnim gradskim ulicama u skoro svim regionima u svetu beleže dalji pad već drugu godinu za redom. Pad zakupa lokala nastao je zbog smanjene tražnje na nekim od svetskih najatraktivnijih lokacija zbog ekonomske krize. Uprkos delimičnom oporavku ekonomske situacije, trgovci na malo su i dalje oprezni u širenju biznisa i novih poslova. Međutim, neke činjenice ukazuju na to da je najgori deo ekonomskog ciklusa završen i da postoji opravdana mogućnost da će se prodavci luksuzne robe ponovo dati u potragu za visoko atraktivnim radnjama u svetu.

Beograd među najskupljima u regionu po zakupu lokalaCena zakupa lokala u Beogradu najveća je u regionu, posle Atine, pokazuje danas objavljeno istraživanje konsultantske kompanije u oblasti nekretnina Colliers International.

Cene zakupa u Atini su 200 evra po kvadratnom metru, dok je cena u Beogradu duplo manja i iznosi 100 evra.

Zakup lokala u Sofiji košta 75 evra po kvadratnom metru, u Zagrebu 70 evra i u Bukureštu 90 evra po kvadratnom metru.

Kako se navodi u istraživanju Colliersa, zakupi lokala u glavnim gradskim ulicama u skoro svim regionima u svetu beleže dalji pad već drugu godinu za redom.

Pad zakupa lokala nastao je zbog smanjene tražnje na nekim od svetskih najatraktivnijih lokacija zbog ekonomske krize.

Colliers navodi da su uprkos delimičnom oporavku ekonomske situacije, trgovci na malo i dalje oprezni u širenju biznisa i novih poslova.

Međutim, neke činjenice ukazuju na to da je najgori deo ekonomskog ciklusa završen i da postoji opravdana mogućnost da će se prodavci luksuzne robe ponovo dati u potragu za visoko atraktivnim radnjama u svetu, navodi se u saopštenju Colliersa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik