Boka Place: Za kupljen stan, državljanstvo na poklon

Bez autora
Jul 14 2020

Kompanija “Adriatic Marinas” iz Tivta već je iznijela na tržište nekretnine iz kompleksa nazvanog “Boka Place”, novog dijela luksuznog tivatskog nautičko-turističkog naselja Porto Montenegro, iako će gradnja početi tek krajem godine.

U reklami se navodi da će strani kupci uz kvadrate stanova i poslovnih prostora, gratis dobiti i crnogorsko državljanstvo.

Projekat “Boka Place” Vlada je nedavno uvrstila na “Listu prioritetnih projekata iz oblasti turizma“, čime investitori dobijaju niz administrativno-fiskalnih povoljnosti za realizaciju tih projekata, a jedna od njih je mogućnost da oni koji u te projekte ulažu svoj novac, dobiju i crnogorsko državljanstvo.

Riječ je o dodjeli državljanstva “prijemom radi realizacije posebnog programa ulaganja od posebnog značaja za privredni i ekonomski interes Crne Gore”, a koji je među stranim investitorima u Crnoj Gori poznat kao CBI (Citizenship by Investment). Stoga, Porto Montenegro već kao dodatnu povoljnost prilikom prodaje nekretnina u “Boka Place” reklamira i mogućnost da njihovi novi vlasnici, uz stan, dobiju i crnogorski pasoš.

“Budite dio ove izvanredne nacije preko CBI programa. Ova šema je otvorena za sve strance koji uspune unapijred definisanu obavezu prema državi i pruža vam jedinstvenu mogućnost da dobijete crnogorski pasoš nakon što investirate - donirate u poseban Vladin fond ili kupite nekretninu. To je nasljeđe i povoljnost za vašu familiju. Crnogorski pasoš omogućava vam slobodno kretanje u 123 države svijeta, uključujćii i šengen-zonu, a uz planirani ulazak Crne Gore u EU do 2015, kao vlasnik pasoša tada ćete ćete imati i niz dodatnih povoljnosti”, piše u brošuri za “Boka Place” koju je služba prodaje Porto Montenegra počela ovih dana da distribuira zainteresovanim klijentima širim svijeta.

Za CBI program na raspolaganju su 144 stambene jedinice u “Boka Place”.

“Ovdje vi kao kupac jedne ili više nekretnina da biste ispunili zahtjev za minimalnom investicijom od samo 450.000 eura, možete dobiti crnogorsko državljanstvo i pasoš koji je rangiran kao 34. u svijetu po globalnoj mobilnosti”, navode iz službe prodaje Porto Montenegra.

Novi kompleks gradiće se u sjevernom i sjeveroistočnom dijelu Porto Montenegra, uz Jadransku magistralu na potezu od novog kružnog toka na Seljanovu, do aktuelnog glavnog ulaza u Porto Montenegro blizu međunarodne škole “Knightsbridge International”.

Centralni dio ovog kompaksa je novi luksuzni kondo-hotel ranga pet zvjezdica, kapaciteta 96 hotelskih smještajnih jedinica, plus 144 stambene rezidencije u ovom dijelu naselja koje mogu biti uključene u hotelski pul. Njime će upravljati “Kerzner International”, vodeća međunarodna kompanija koja se bavi izgradnjom i upravljanjem rizortima, destinacijama, ultraluksuznim hotelima i inovativnim iskustvima u oblasti zabave i igara na sreću.

“Kerzner” je, između ostalog autor brenda “One&Only” i “Atlantis Resorta” u Dubaiju, a u Tivtu će nastupiti pod brendom “Siro”. Novi hotel, pored ostalog, sadržaće i 20-metarski otvoreni bazen te posebno veliki i veoma sadržajan SPA i wellness centar. Čitav kompaks Boka Place sadržaće niz manjih trgovina, kafea, restorana, knjižara, auto-salon, veliki cinepleks bioskop, zid za penjanje, kao i veliki supermarket, te obilje javnih i zelenih površina, sa naglaskom na novouređeni veliki centralni trg u ovom dijelu Porto Montenegra.

U strukturi nekretnina koje se već nude kupcima preko službe prodaje Porto Montenegra su studio, jednosobni, dvosobni i trosobni apartmani koji koštaju od 190.000 do 347.000 eura, dok cijene za trosobne penthaus luksuzne apartmane nisu objavljene u brošuri i dobija ih samo zainteresovani klijent u direktnom kontaktu.

Inače, Porto Montenegro procjenjuje da će izgradnja ovog kompleksa u kome će se otvoriti 96 novih radnih mjesta, koštati skoro 50 miliona eura, a sve bi trebalo da bude završeno na proljeće 2023.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik