Borovo rasprodaje imovinu somborskog Borelija

Bez autora
Dec 14 2011

Hrvatsko poduzeće Borovo prodaje lokale Tvornice obuće Boreli iz Sombora širom Srbije unatoč Uredbi o zaštiti imovine dijelova poduzeća iz bivših republika SFRJ, a uredba predviđa da se Borovo i Boreli dogovore o razgraničenju imovine, što hrvatska tvrtka odbija tvrdeći da je vlasnica somborske tvornice. Rok za dogovor prema uredbi koja je prihvaćena prije tri godine stalno je prolongiran za po šest mjeseci, najnoviji je 31. ožujak 2012. i za to vrijeme Borovo je prodalo 28 trgovina Borelija, a u tome je sudjelovao i skupštinski zastupnik Boško Ristić koji je pravni zastupnik Borova u Srbiji. Zahtijeva se da se uredba dopuni zabranom prodaje Borelijevih objekata dok se ne potpiše bilateralni ugovor o provođenju Sporazuma o sukcesiji s Hrvatskom. Rješenje za Boreli postoji i ono je vrlo jednostavno. Potrebno je samo utvrditi udjele Borova, Borelija i države u kapitalu, da Ministarstvo gospodarstva i Agencija za privatizaciju donesu program restrukturiranja somborske tvornice i da se ona privatizira. Javio se ozbiljan kupac, ali on traži čiste imovinsko-pravne odnose. Llokali su diljem Srbije prodani ispod cijene tri do pet puta od procijenjene vrijednosti.

Borovo rasprodaje imovinu somborskog BorelijaHrvatsko poduzeće Borovo prodaje lokale Tvornice obuće Boreli iz Sombora širom Srbije unatoč Uredbi o zaštiti imovine dijelova poduzeća iz bivših republika SFRJ, piše beogradski Press dodajući da uredba predviđa da se Borovo i Boreli dogovore o razgraničenju imovine, što hrvatska tvrtka odbija tvrdeći da je vlasnica somborske tvornice.

Rok za dogovor prema uredbi koja je prihvaćena prije tri godine stalno je prolongiran za po šest mjeseci, najnoviji je 31. ožujak 2012. i za to vrijeme Borovo je prodalo 28 trgovina Borelija, a u tome je, kako tvrdi direktor Borelija Mirko Vujanović, sudjelovao i skupštinski zastupnik Boško Ristić koji je pravni zastupnik Borova u Srbiji.

– Zahtijevamo da se uredba dopuni zabranom prodaje Borelijevih objekata dok se ne potpiše bilateralni ugovor o provođenju Sporazuma o sukcesiji s Hrvatskom. Rješenje za Boreli postoji i ono je vrlo jednostavno. Potrebno je samo utvrditi udjele Borova, Borelija i države u kapitalu, da Ministarstvo gospodarstva i Agencija za privatizaciju donesu program restrukturiranja somborske tvornice i da se ona privatizira. Javio se ozbiljan kupac, ali on traži čiste imovinsko-pravne odnose – tvrdi Vujanović dodajući da su lokali diljem Srbije prodani ispod cijene "tri do pet puta od procijenjene vrijednosti".

Sindikalist Borelija Stipan Egzeta najavljuje prosvjede ispred sjedišta srbijanske vlade jer ona "ne čini ništa da se ta otimačina spriječi".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik