Cijene kuća u padu

Bez autora
Oct 19 2011

Cijene kuća u rujnu su imale tendenciju pada, a u odnosu na kolovoz pale su za 1,4 posto, dok su u usporedbi s rujnom prošle godine pale za 0,3 posto. Na godišnjoj razini većina gradova bilježi pad cijena, a iznimke su tek Zagreb i Split u kojima su kuće tijekom rujna bile skuplje nego u istom razdoblju lani. Najveći porast rujanskih cijena na godišnjoj razini bilježi Split u kojem su cijene kuća bile za 35,6 posto više nego lani. Cijena tamošnjih kuća tijekom rujna iznosila je 2.289 eura po metru kvadratnom, što je pak 1,5 posto niže no mjesec ranije. Iznos od 1.606 eura po metru kvadratnom tijekom rujna trebalo je izdvojiti za kuću s okućnicom na području Zadra i Zagreba. Cijene zagrebačkih kuća na godišnjoj su razini porasle za 2,7 posto, dok su na mjesečnoj razini pale za 0,1 posto. Crozillini podaci pokazuju kako Zadar bilježi pad cijena kuća: na mjesečnoj razini 3 posto, a na godišnjoj razini 8,3 posto. Cijene kuća u Puli ostale su jednake onima u kolovozu: 1.360 eura po metru kvadratnom, no na godišnjoj su razini pale čak za 7,2 posto.

Cijene kuća u paduCijene kuća u rujnu su imale tendenciju pada, a u odnosu na kolovoz pale su za 1,4 posto, dok su u usporedbi s rujnom prošle godine pale za 0,3 posto, pokazuju podaci portala Crozilla.com.

Na godišnjoj razini većina gradova bilježi pad cijena, a iznimke su tek Zagreb i Split u kojima su kuće tijekom rujna bile skuplje nego u istom razdoblju lani. Najveći porast rujanskih cijena na godišnjoj razini bilježi Split u kojem su cijene kuća bile za 35,6 posto više nego lani. Cijena tamošnjih kuća tijekom rujna iznosila je 2.289 eura po metru kvadratnom, što je pak 1,5 posto niže no mjesec ranije.

Iznos od 1.606 eura po metru kvadratnom tijekom rujna trebalo je izdvojiti za kuću s okućnicom na području Zadra i Zagreba. Cijene zagrebačkih kuća na godišnjoj su razini porasle za 2,7 posto, dok su na mjesečnoj razini pale za 0,1 posto. Crozillini podaci pokazuju kako Zadar bilježi pad cijena kuća: na mjesečnoj razini 3 posto, a na godišnjoj razini 8,3 posto. Cijene kuća u Puli ostale su jednake onima u kolovozu: 1.360 eura po metru kvadratnom, no na godišnjoj su razini pale čak za 7,2 posto.

Kuće su tijekom rujna u većini gradova, osim u Rijeci, bile jeftinije no prethodni mjesec. Riječke kuće, čija je cijena tijekom rujna iznosila 1.112 eura po metru kvadratnom, za 2 posto bile su skuplje nego mjesec ranije. No, na godišnjoj razini bilježe najveći pad, a on iznosi čak 24,3 posto. Najveći mjesečni pad cijena kuća tijekom rujna bio je vidljiv u Osijeku u kojem su cijene bile za 5,7 posto povoljnije,a cijena jednog metra kvadratnog iznosila je 728 eura, što je 0,3 posto manje nego u istom razdoblju lani. Cijena metra kvadratnog kuće u Gospiću tijekom rujna iznosila je 724 eura. U sve prethodno navedene cijene kuća uključena je i cijena okućnice.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik