Cijene stanova u travnju porasle 0,8 posto

Bez autora
Apr 28 2011

U travnju su u odnosu na ožujak cijene stanova u Hrvatskoj porasle za 0,8 posto, dok su na godišnjoj razini pale za 5 posto. Ovog su travnja cijene stanova bile 12,7 posto niže nego 2009. godine, a čak 15,7 posto niže nego u istom razdoblju 2008. godine. I dok većina gradova bilježi porast cijena stanova, Zagreb, Split i Varaždin gradovi su koji su u travnju nastavili s padom cijena. Promjena cijene stanova u Zagrebu u travnju je imala negativan predznak, a Centar je jedini dio grada koji u odnosu na ožujak bilježi porast cijena. Prosječna tražena cijena stana u Centru je iznosila 2.099 eura, što je 0,05 posto više nego u ožujku, a na godišnjoj razini ovaj dio grada bilježi pad cijena od 5,3 posto. Zapad i Novi Zagreb u travnju bilježe mjesečni pad cijena od 0,2 posto. Prosječna oglašavana cijena stana u zapadnom dijelu grada iznosila je 1.696 eura po metru kvadratnom.

Cijene stanova u travnju porasle 0,8 postoU travnju su u odnosu na ožujak cijene stanova u Hrvatskoj porasle za 0,8 posto, dok su na godišnjoj razini pale za 5 posto, pokazuju podaci portala Crozilla.com.

Ovog su travnja cijene stanova bile 12,7 posto niže nego 2009. godine, a čak 15,7 posto niže nego u istom razdoblju 2008. godine. I dok većina gradova bilježi porast cijena stanova, Zagreb, Split i Varaždin gradovi su koji su u travnju nastavili s padom cijena.

Pad cijena u Zagrebu

Prema podacima portala Crozilla.com, promjena cijene stanova u Zagrebu u travnju je imala negativan predznak, a Centar je jedini dio grada koji u odnosu na ožujak bilježi porast cijena. Prosječna tražena cijena stana u Centru je iznosila 2.099 eura, što je 0,05 posto više nego u ožujku, a na godišnjoj razini ovaj dio grada bilježi pad cijena od 5,3 posto. Zapad i Novi Zagreb u travnju bilježe mjesečni pad cijena od 0,2 posto. Prosječna oglašavana cijena stana u zapadnom dijelu grada iznosila je 1.696 eura po metru kvadratnom. Na godišnjoj su razini cijene stanova u tom dijelu grada pale za 6,7 posto.

Najveći pad cijena stanova na godišnjoj razini imaju stanovi u Novom Zagrebu, a taj pad iznosi čak 10,1 posto. Cijena metra kvadratnog u Novom Zagrebu u travnju je iznosila 1.494 eura. Istok Zagreba bilježi jedva zamjetan pad cijena stanova, a on iznosi tek 0,06 posto, što je cijene tamošnjih kvadrata spustilo tek za 1 euro po metru kvadratnom, pa su cijene stanova u ovom dijelu grada iznosile 1.769 eura po metru kvadratnom. Na godišnjoj razini, ovaj dio grada bilježi najmanji pad cijena, a on iznosi 3,2 posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik