CPL Ljubljana osniva Novi SCT

Bez autora
May 26 2011

Novi strateški partner slovenske građevinske tvrtke SCT je Cestno podjetje (Cestovno poduzeće) Ljubljana (CPL). CPL želi većinski udio u SCT-u, no ne želi preuzeti njegove stare dugove i obveze. Osnovat će novo poduzeće Novi SCT koje će biti kćerinsko društvo SCT-a, dok će stari SCT biti likvidiran, a njegovi vjerovnici isplaćeni u okviru prisilne nagodbe. CPL još nije doznačio novac za kupnju jer banke još nisu dale suglasnost. Prvih 10 milijuna eura CPL mora uplatiti do 14. lipnja kada će sud odlučivati o prigovoru na vođenje prisilne nagodbe, odnosno o stečaju. Bivši savjetnik slovenskog ministra financija Franca Križaniča i neslužbeni lobist Drago Isajlović navodno je posredovao između društva SCT i ukrajinskog investitora koji želi ući u to građevinsko poduzeće. Ukrajincima problem predstavlja nepoznato stanje gradilišta, odnosno građevinskih ugovora SCT-a koji konstantno gubi poslove bez kojih mu nema spasa.

CPL Ljubljana osniva Novi SCTNovi strateški partner slovenske građevinske tvrtke SCT je Cestno podjetje (Cestovno poduzeće) Ljubljana (CPL), potvrdio je jučer SCT u izjavi za medije.

CPL želi većinski udio u SCT-u, no ne želi preuzeti njegove stare dugove i obveze.

Osnovat će novo poduzeće Novi SCT koje će biti kćerinsko društvo SCT-a, dok će stari SCT biti likvidiran, a njegovi vjerovnici isplaćeni u okviru prisilne nagodbe. CPL još nije doznačio novac za kupnju jer banke još nisu dale suglasnost. Prvih 10 milijuna eura CPL mora uplatiti do 14. lipnja kada će sud odlučivati o prigovoru na vođenje prisilne nagodbe, odnosno o stečaju.

Bivši savjetnik slovenskog ministra financija Franca Križaniča i neslužbeni lobist Drago Isajlović navodno je posredovao između društva SCT i ukrajinskog investitora koji želi ući u to građevinsko poduzeće, izvještava Požareport. Ukrajincima problem predstavlja nepoznato stanje gradilišta, odnosno građevinskih ugovora SCT-a koji konstantno gubi poslove bez kojih mu nema spasa.

Isajlović je naveo da ga je jedan od potencijalnih ulagatelja zatražio pomoć pri donošenju odluke o ulasku u SCT. ’’Ja sam svoj posao obavio, a otvorena su još dva pitanja koja ne ovise o meni’’, dodao je Isajlović, ne želeći otkriti ime i državu porijekla mogućeg ulagatelja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik