Danski Novasol preuzeo tri hrvatske agencije za luksuzni privatni smještaj

Bez autora
Aug 21 2022

Nakon velike krize kroz koju su prošle putničke agencije, a pogotovo one specijalizirane za organizirani turizam, ove godine se očito događa konsolidacija tržišta.

Veliki svjetski igrač u segmentu privatnog smještaja Novasol prepoznao je potencijal hrvatskih malih iznajmljivača i krenuo u preuzimanje konkurencije na hrvatskom tržištu. Ime Novasol u krugovima iznajmljivača bilo je sinonim za vile s bazenom, a sada očito snažnije kreće i u neke druge segmente privatnog smještaja.

Na neki način ovo je priznanje i potvrda potencijala privatnih iznajmljivača, odnosno segmentu turizma koji u Hrvatskoj nije baš u strategijama smatran poželjnim. To potvrđuje i činjenica da je Novasol iz Pule, poznata agencija specijalizirana za individualni smještaj turista, preuzeo tri putničke agencije specijalizirane za smještaj u manje i luksuznije objekte.

Preuzeo je putničke agencije Istria Home iz Poreča, My Istra iz Zagreba i Croatia Luxury Rent iz Zadra te je tako Novasol osnažio svoj portfelj i jače se pozicionirao na hrvatskom tržištu.

Kako se doznaje, sljedeća meta preuzimanja trebala bi biti, kako nam je potvrđeno iz više izvora, jedna od najvećih hrvatskih putničkih agencija, koja je po prihodima u prošloj godini čak nešto veća od same podružnice Novasol za Hrvatsku. Radi se o splitskoj agenciji Adriagate, koja je također specijalizirana za privatni smještaj i autentični odmor..

Tvrtka posluje od 2001. godine, ima devet poslovnica, više od 65 zaposlenih, a upravlja portfeljem od gotovo 12.500 smještajnih jedinica od privatnih apartmana i kuća za odmor, preko robinzonskog smještaja, do luksuznih vila i svjetionika u Hrvatskoj i Crnoj Gori.

Ostvarila je oko 37 milijuna kuna prihoda i neto dobit od 3,9 milijuna kuna. Vlasnici agencije su Toni Blašković i Igor Popović, do kojih nismo uspjeli doći jer su bili izvan ureda, tako da nismo dobili službenu potvrdu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik